Close
Kiderült az a szempont, ami miatt a leginkább kikukázzuk a szállásokat

Kiderült az a szempont, ami miatt a leginkább kikukázzuk a szállásokat

Tavaly még nem annyira volt döntő szempont, idén viszont szinte elengedhetetlen. 

Egyre fontosabb döntési szempont a magyar nyaralók többsége számára a megfelelő internet-hozzáférés:

közülük minden második nem vesz igénybe olyan szállást, ahol nincs jó minőségű netkapcsolat, miközben tavaly még csak alig több mint harmaduk tartotta ezt elengedhetetlennek

– derült ki a Szállás.hu és a Telekom friss felmérésének adataiból, amelyet a HVG tett közzé.

Jó időben az élmények megosztásához, rossz időjárás esetén és a pihenés alatt a szórakozáshoz – egyre több magyar tartja nélkülözhetetlennek a megfelelő minőségű internetkapcsolatot a nyaralás alatt a Szállás.hu és a Telekom júliusi közös felmérésének adatai szerint. A „fontos nekem a jó internetelérés egy szálláshelyen” állítással a közel ezer válaszadó elsöprő többsége (87 százalék) egyetértett – ez szignifikáns növekedés a tavalyi kutatás idején mért 77 százalékhoz képest.

Közel ugyanilyen arányban, a válaszadók 84%-a azonosult azzal az állítással, hogy „a jó minőségű internet mára olyan alapszolgáltatás kell, hogy legyen egy szálláshelyen, mint a kényelmes ágy vagy a tiszta fürdőszoba”. A mostani felmérésben résztvevők hetven százaléka számára a nyaraláson ugyanolyan fontos a jó internet, mint a hétköznapokban, minden második pedig amellé az állítás mellé is felsorakozott, hogy

„nem megyek olyan szálláshelyre, ahol nincs elég jó net például egy YouTube-videó végignézéséhez”.

Összehasonlításképpen: 2020-ban csak a megkérdezettek 38 százaléka nyilatkozott úgy, hogy szóba sem jöhet olyan szállás, ahol nincs jó net – ez még úgy is szignifikáns változásnak tűnik, hogy nem reprezentatív felmérésekről beszélünk.

A felmérés a szállásbérlés és a netigény összefüggéseire is rámutatott. Jellemzően azok keresnek rá a szállások jellemzői között a wifire is, akik az apartmanokat részesítik előnyben (több, mint egyharmaduk döntött így), amit a hotel, majd a vendégház követ – olvasható a kutatás eredményeinek összegzésében.

A vizsgálat adatai szerint a nők, illetve a férfiak közül általában az előbbiek tartják fontosabbnak, hogy a szálláson jó minőségű internet legyen, és akkor is nagyobb a jelentősége az átlagosnál a jó minőségű netkapcsolatnak, ha valaki gyerekkel utazik. A kutatásban arra is rákérdeztek, mire használják a családos vendégek gyerekei az internetet.

A válaszok alapján ebben a körben a vakáció alatt az online játékok és a barátokkal történő kapcsolattartás a legnépszerűbb netes elfoglaltság, ami szintén azt mutatja, hogy a világháló részben a szórakozás, részben az élménymegosztás eszköze a nyaralók számára.

Azt nem tudjuk, itt milyen a net, de szerintünk lehet, hogy a lassabb sebességet is megbocsájtanánk, ha Basillal, a pónilóval aludhatnánk ebben az angol majorságban.

(Fotók: Unsplash)

airbnb | szallas.hu | szállás | felmérés | jó internet

FOLYTASD EZZEL

Hét jótanács tapasztalt utazóktól, amit érdemes megfogadni

Óriási papírmasépatkány parádézott végig Velencében: megkezdődött a karnevál!

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram