Close
Kiderült, hová vágyunk leginkább a következő évben

Kiderült, hová vágyunk leginkább a következő évben

Nem lepődtünk meg.

A Club Med a Google adataira építve készített elemzést arról, hogy ebben az utazás szempontjából (is) hányattatott évben milyen célállomásokra kerestek rá az utazni vágyók – természetesen a következő évre.

Békeidőhöz képest értelemszerűen a szokásoshoz képest más eredmények születettek, mivel a világjárvány okozta korlátozások miatt egyes országokba nem számít biztonságosnak a beutazás.

Ami viszont kevésbé meglepő, hogy az egzotikus úti célok továbbra is igen keresettnek számítanak, az emberek vágynak a napfényre, a tengerpartra, a forróságra és a gondtalanságra: a lista első helyén a Maldív-szigetek áll.

A második legvágyottabb ország Mexikó lett, a harmadik legtöbb keresés pedig Thaiföldre érkezett. Az első tízbe befért még Törökország, Spanyolország, az Egyesült Államok, Málta, Portugália, Mauritius és Dél-Afrika.

A Club Med a szállásfoglalási adatokat is megvizsgálta, ezek alapján úgy tűnik, Olaszország nem sokat vesztett a népszerűségéből. A szicíliai Kamarinára például szeptemberben a tavalyi év hasonló időszakához képest 214 százalékkal nőttek a foglalások, míg a szintén szicíliai Cefalu még ennél is nagyobb, 350 százalékos emelkedést ért el.

Az elemzés kitért a Nagy-Britanniában élők kereséseire, ezek alapján a britek leginkább Görögországba, Törökországba, Spanyolországba és Máltára vágynak, ha Európában maradnának, ha pedig messzebbre tekintenek, akkor a Maldív-szigetekre mennének legszívesebben.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Traveldailynews, fotók: Pixabay)

FOLYTASD EZZEL
Még a koronavírus előttinél is jobb turisztikai adatokat produkált most Magyarország
Csak védettségivel látogathatók az éttermek és a bárok ebben a belga nagyvárosban
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom