Close
Kiderült, milyen luxuscélpontok a legnépszerűbbek idén

Kiderült, milyen luxuscélpontok a legnépszerűbbek idén

Csak egy európai ország került be a legjobb tíz közé.

Az angol Kuoni Turisztikai Ügynökség nyilvánosságra hozta, mely luxuscélpontokra érkezett a legtöbb foglalás 2020-ra. A tavalyihoz képest sok az azonosság, de akadnak meglepetések is a listán.

Az élen nem történt sokkszerű változás, ott ugyanis továbbra is a Maldív-szigetek vezet. A Kuoni tizenhét éve készít listákat, azóta mindig a csendes-óceáni sziget szerepelt a dobogó legfelső fokán. Elnézve ezeket a fotókat, nem nagyon szorul magyarázatra, miért.

A következők a népszerűségi sorban Mauritius, Thaiföld és Srí Lanka. Az ötödik helyen Bali szerepel, amely a tavalyi földrengések miatt nem volt annyira favorit választás az utazók körében.

Az a gyanúnk, hogy ha minden rendben zajlik idén az indonéziai szigeten, jövőre előkelőbb pozíciót érhetnek el.

A Viceroy Hotel Balin

A top tízben egyetlen európai ország szerepel, ez pedig Olaszország.

Itália a hatodik helyet szerezte meg a Kuoni listáján

Görögország és Spanyolország bekerült a legjobb húsz közé, ugyanakkor a még mindig népszerű Portugáliának és Törökországnak bele kell húznia, ha vissza akarja szerezni a luxuskörülményeket kereső utazók kegyeit.

Törökország nem fért a legjobbak közé

A Kuoni azt is közzétette, hogy növekszik az igény a kisebb csoportos, vezetett túrák iránt. A tavalyihoz képest tíz százalékkal több ilyen utat foglaltak náluk. Az utazók szeretnének minél több mindent látni az útjaik során, méghozzá egy helyi guide vezetésével.

India a tizenharmadik helyig csúszott vissza

Ennek a trendnek az erősödése Vietnámnak kedvezett leginkább, amely Indiát ütötte ki a top tízből. Hanoi és Ho Si Minh-város egyre többek számára jelent vonzó célpontot.

Egyiptomba évről évre több turista jár, ez a hullám valószínűleg nőni fog idén, ugyanis Kairóban megnyílik minden idők legnagyobb, egyetlen nemzetnek szentelt múzeuma. 2002 óta építik és százezer műtárgynak fog otthont adni, ebből ötvenezer mindig ki lesz állítva, köztük ötezer olyan darab, ami Tutanhamon fáraóhoz köthető.

A Kuomi szerint Saint Lucia, Kanada, Mexikó és Görögország ugyan nem kerültek be a legjobbak közé, de ezek lehetnek a következő év nagy meglepetései.

A teljes lista:

1. Maldív-szigetek
2. Mauritius
3. Thaiföld
4. Srí Lanka
5. Bali
6. Olaszország
7. USA
8. Vietnám
9. Antigua
10. Dél-Afrika

Ez is érdekelhet:

FOLYTASD EZZEL
Újabb országba lehet korlátozás nélkül utazni a magyar védettségi igazolvánnyal
Ilyen sem történik minden nap: lett egy új óceánunk, ami a térképekre is felkerül!
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom