Close
Kiderült, milyen luxuscélpontok a legnépszerűbbek idén

Kiderült, milyen luxuscélpontok a legnépszerűbbek idén

Csak egy európai ország került be a legjobb tíz közé.

Az angol Kuoni Turisztikai Ügynökség nyilvánosságra hozta, mely luxuscélpontokra érkezett a legtöbb foglalás 2020-ra. A tavalyihoz képest sok az azonosság, de akadnak meglepetések is a listán.

Az élen nem történt sokkszerű változás, ott ugyanis továbbra is a Maldív-szigetek vezet. A Kuoni tizenhét éve készít listákat, azóta mindig a csendes-óceáni sziget szerepelt a dobogó legfelső fokán. Elnézve ezeket a fotókat, nem nagyon szorul magyarázatra, miért.

A következők a népszerűségi sorban Mauritius, Thaiföld és Srí Lanka. Az ötödik helyen Bali szerepel, amely a tavalyi földrengések miatt nem volt annyira favorit választás az utazók körében.

Az a gyanúnk, hogy ha minden rendben zajlik idén az indonéziai szigeten, jövőre előkelőbb pozíciót érhetnek el.

A Viceroy Hotel Balin

A top tízben egyetlen európai ország szerepel, ez pedig Olaszország.

Itália a hatodik helyet szerezte meg a Kuoni listáján

Görögország és Spanyolország bekerült a legjobb húsz közé, ugyanakkor a még mindig népszerű Portugáliának és Törökországnak bele kell húznia, ha vissza akarja szerezni a luxuskörülményeket kereső utazók kegyeit.

Törökország nem fért a legjobbak közé

A Kuoni azt is közzétette, hogy növekszik az igény a kisebb csoportos, vezetett túrák iránt. A tavalyihoz képest tíz százalékkal több ilyen utat foglaltak náluk. Az utazók szeretnének minél több mindent látni az útjaik során, méghozzá egy helyi guide vezetésével.

India a tizenharmadik helyig csúszott vissza

Ennek a trendnek az erősödése Vietnámnak kedvezett leginkább, amely Indiát ütötte ki a top tízből. Hanoi és Ho Si Minh-város egyre többek számára jelent vonzó célpontot.

Egyiptomba évről évre több turista jár, ez a hullám valószínűleg nőni fog idén, ugyanis Kairóban megnyílik minden idők legnagyobb, egyetlen nemzetnek szentelt múzeuma. 2002 óta építik és százezer műtárgynak fog otthont adni, ebből ötvenezer mindig ki lesz állítva, köztük ötezer olyan darab, ami Tutanhamon fáraóhoz köthető.

A Kuomi szerint Saint Lucia, Kanada, Mexikó és Görögország ugyan nem kerültek be a legjobbak közé, de ezek lehetnek a következő év nagy meglepetései.

A teljes lista:

1. Maldív-szigetek
2. Mauritius
3. Thaiföld
4. Srí Lanka
5. Bali
6. Olaszország
7. USA
8. Vietnám
9. Antigua
10. Dél-Afrika

Ez is érdekelhet:

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom