Close
Kiderült, mire költenénk a legtöbben egy friss kutatás szerint

Kiderült, mire költenénk a legtöbben egy friss kutatás szerint

A járvány enyhülése után. Valahogy nem lepődtünk meg!

A koronavírus-járvány enyhülése után a legtöbb magyar utazásra, nyaralásra költene; a BÁV Zálog március végi kutatása szerint

a válaszadók 36 százaléka erre fordítana komolyabb pénzt.

A nyaralástól alig maradnak el a lakásfelújításban gondolkodók, ezt 34 százalék említette a tervezett nagyobb összegű kiadások között. A friss közlemény szerint a lakosság jelentős része a járvány hatására elhalasztott vásárlásait valósítaná meg; a megkérdezettek 23 százaléka lakberendezési tárgyat, ötöde nagyobb értékű elektronikai eszközt venne. Kisebb, de markáns kör tervez komoly kiadásokat, 15 százalék lecserélné gépjárművét, míg minden tizedik válaszadó pedig ingatlan vásárlását fontolgatja.

A válaszadók 38 százaléka gondolja úgy, hogy már idén fellélegezhet a pénzügyeit illetően, és akár nagyobb kiadást is megengedhet magának. Mintegy 22 százalék arra számít, hogy csak 2022-ben lesz olyan helyzetben, hogy mélyebben a pénztárcájába nyúlhat, és minden ötödik ember szerint erre legalább 2023-ig vagy még tovább kell várnia.

A felmérés eredménye szerint a koronavírus hatására nőtt az a réteg, amelyik igyekszik tudatos pénzügyi döntéseket hozni. A válaszadók csaknem fele tesz azért, hogy visszafogja kiadásait, és megválogatja, hogy mit vásárol, majdnem negyven százalék pedig igyekszik megtakarítani is. A válaszok alapján a pénzügyi tudatosság a nők körében erősebb.

A BÁV Zálog kutatás adatai alapján a fiatalabb generáció mérlegeli a legtöbb lehetőséget, közte a zálogkölcsönt is, ha pénzügyileg megszorul.
A kutatás a keresőképes magyar lakosságra nézve reprezentatív, március 24. és 27. között végezték ezer ember megkérdezésével.

Hogy miképp tudunk idén utazni, még elég bizonytalan,  a jövő heti terasznyitás viszont már egészen biztosnak tűnik, méghozzá ezekkel a szabályokkal.

(Forrás: MTI)

vírus | pénz | BÁV | mti | kutatás

FOLYTASD EZZEL

Erre a tengerpartra vágynak most a legtöbben

Egekben a szállásárak Dohában, nagyon rosszul jár, aki nem foglalt időben szobát a foci vb idejére

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ha imádod a legminőségibb dizájnt, ez a hazai lakberendező cég lesz a mennyországod
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom