Close
Korábbra teszik a kijárási tilalom kezdetét Románia egyes településein

Korábbra teszik a kijárási tilalom kezdetét Románia egyes településein

Romániában tovább növelik az éjszakai kijárási tilalom időtartamát, és csökkentik az üzletek nyitvatartási idejét.

Az új szabályok azokra a településekre lesznek érvényesek, amelyeken felgyorsult a koronavírus-fertőzések terjedési üteme, a húsvéti ünnepek idején azonban országszerte feloldják a kijárási tilalmat.

Nagyszeben

Azokon a településeken, ahol az utóbbi két hétben az újonnan diagnosztizált koronavírus-fertőzések aránya meghaladta a lakosság négy ezrelékét, hétvégén (pénteket is beleértve) 20 óra után már csak indokolt esetben szabad utcára lépni, az üzleteknek pedig 18 órakor be kell zárniuk, de hétköznap marad a 21 órai záróra és a 22 órakor kezdődő, hajnali 5 óráig tartó kijárási tilalom.

Brassó

Négyezrelékes fertőzési ráta felett bezárnak az edzőtermek. Ott, ahol a fertőzési ráta a 7,5 ezreléket is meghaladja, a hét minden napjára kiterjesztik a kibővített kijárási tilalmat és a nyitvatartás korlátozását. Az üzletekben tartózkodók számát is korlátozni fogják, de ezt nem a csütörtökön hozott kormányhatározat, hanem egy később megjelenő miniszteri rendelet fogja szabályozni.

Ez is érdekelhet:

FOLYTASD EZZEL
Van zsákjában minden jó? Óriási szigorításokat hozott a Mikulás az oltatlanoknak Ukrajnában
Hajmeresztő összegre kezdték bírságolni az oltás nélkül tömegközlekedőket Rómában
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom