Close
Korábbra teszik a kijárási tilalom kezdetét Románia egyes településein

Korábbra teszik a kijárási tilalom kezdetét Románia egyes településein

Romániában tovább növelik az éjszakai kijárási tilalom időtartamát, és csökkentik az üzletek nyitvatartási idejét.

Az új szabályok azokra a településekre lesznek érvényesek, amelyeken felgyorsult a koronavírus-fertőzések terjedési üteme, a húsvéti ünnepek idején azonban országszerte feloldják a kijárási tilalmat.

Nagyszeben

Azokon a településeken, ahol az utóbbi két hétben az újonnan diagnosztizált koronavírus-fertőzések aránya meghaladta a lakosság négy ezrelékét, hétvégén (pénteket is beleértve) 20 óra után már csak indokolt esetben szabad utcára lépni, az üzleteknek pedig 18 órakor be kell zárniuk, de hétköznap marad a 21 órai záróra és a 22 órakor kezdődő, hajnali 5 óráig tartó kijárási tilalom.

Brassó

Négyezrelékes fertőzési ráta felett bezárnak az edzőtermek. Ott, ahol a fertőzési ráta a 7,5 ezreléket is meghaladja, a hét minden napjára kiterjesztik a kibővített kijárási tilalmat és a nyitvatartás korlátozását. Az üzletekben tartózkodók számát is korlátozni fogják, de ezt nem a csütörtökön hozott kormányhatározat, hanem egy később megjelenő miniszteri rendelet fogja szabályozni.

Ez is érdekelhet:

FOLYTASD EZZEL
Ha szerencsés vagy, George Clooney-ék vendégül látnak olaszországi otthonukban
Vége a koronavírus-szükségállapotnak Spanyolországban
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom