Close
Ilyen, amikor a harmónia lehengerlő ízléssel találkozik

Ilyen, amikor a harmónia lehengerlő ízléssel találkozik

Több mint ötszáz négyzetméter színtiszta harmónia és olyan letisztultság jellemzi a The Rakine House nevű házat, amit még Ázsiában is nehezen találni. Pedig a helyszín Kijev.

Első gondolatunk Távol-Keletre vezetne a képek láttán, de ne tévesszenek meg a gondos, puritánabb megoldások, a The Rakine House tervezői és megálmodói, Marija Csmit és Olda Palijcsuk az ukrán főváros peremvidékére tervezték ezt az álomotthont.

Kevés a sarok, a szögletes formák a térben – ez fontos koncepció volt, hiszen itt csatlakozik a keleti hatás az enteriőrhöz: megálmodói vallják, hogy a sarkak negatív energiákat tartanak meg, míg az ívek, kanyarok éppen az ellenkezőjét jelentik. Ennek következtében még a plafonoknál sem találunk szögleteket.

Nem véletlen az sem, hogy a kevés dekor legtöbbje vallási témát dolgoz fel, a tulajdonosok különös kérése volt ez, így tartanák távol a rájuk és a házra kedvezőtlenül ható energiákat.

Összesen több mint ötszáz négyzetméteres teret kellett megtervezni és megalkotni, hálószobákkal, fürdőkkel, konyhával, nappalival, jógaszobával és játszósarokkal.

Szeretjük a nagy belmagasság miatti magas szekrényeket, a pasztell színeket, ezt a sok ívet, és azt is, hogy a megannyi egyedi megoldás és bútorzat mellé azért bekerült pár klasszikus, emblematikus darab is. Hogy ezekhez a tervezők ragaszkodtak, vagy a tulaj favoritjai, nem tudni, de hihetetlenül jól illenek a testre szabott tárgyak mellé.

Nem tudnánk választani, hogy a sárga fürdőszoba, a napfényes étkező, az elegáns minimalista lépcsősor vagy a kerti nappali a kedvencünk, de egy pár napot jó szívvel eltöltenénk itt. Még akkor is, ha Kijevben korántsincs olyan trópusi hangulat, amit a házban elhelyezett pálmák, zöldek kívánnak megidézni.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Béhance)

interior design | építészet | kijev | interior | rakhine house

FOLYTASD EZZEL

Magyar irodára is lehet szavazni az egyik legfontosabb dizájnmagazin éves díjkiosztóján

Egy életen át elnéznénk a naplementét ebből a kétszáz éves pajtaházból

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram