Close
Ez a kilenc legidegesítőbb dolog, amit az utasok művelnek a repülőn

Ez a kilenc legidegesítőbb dolog, amit az utasok művelnek a repülőn

A repülés nem mindig kellemes élmény. Legyen szó a karfa elfoglalásáról egy domináns ülésszomszédunk jóvoltából, a szagos rágcsálnivalókról vagy az ülés hátradöntéséről mindössze öt perccel a felszállás után, akad néhány eset, ami tönkreteheti az utazásunkat. Az alábbikban a Student Universe új tanulmányára hagyatkozunk.

Az eredmények szerint a legidegesítőbb dolog, amit az utasok művelhetnek a gépen, az az előttük lévő ülés rugdosása. A megkérdezettek  nyolcvan százaléka „nagyon idegesítőnek” minősítette. Bár lehet, hogy néha egy gyerek csinálja, ettől függetlenül biztos módja a repülés tönkretételének. Az idegesítő viselkedést azonban egy felnőtthöz is lehet kötni, aki mondjuk folyton változtatja a lábhelyzetét, vagy nyitogatja és zárogatja a tálcáját.

A második helyen az ittas utasok állnak, valamint, amikor valaki  elfogadhatatlan állapotban hagyja a wc-t. Az incidensek nagy részét egyébként az ittas emberek okozzák, szélsőséges esetben még kényszerleszállást is végre kell hajtani miattuk. A fülhallgató nélküli zenehallgatás kapta meg a negyedik helyet, ötödikként az ülés hátradöntése végzett.

De mit tehetünk abban az esetben, ha egy másik utas zavarja a repülést? Will Jones, a StudentUniverse márkaigazgatója elmondta, hogy a Z generáció mindössze hat százaléka oldaná meg az elviselhetetlenül idegesítő utasok problémáját üléscserével, pedig neki ez lenne az első számú ajánlása. – Minden gépen – különösen a hosszú távú, éjszakai járatokon – szinte mindig akad néhány szabad hely, az utaskísérő személyzetnek pedig általában mindegy, hogy az utasok hol ülnek, ha a gép már a levegőben van.

A legidegesítőbb viselkedési formák:

  • A mögöttünk ülő belerúg az ülésünkbe
  • Részeg utasok / mások piszkosan hagyják a WC-t
  • Fülhallgató nélküli zenehallgatás, vagy filmnézés
  • Az előttünk ülő utas hátradönti az ülését
  • Síró csecsemők/gyerekek
  • A kartámasz elfoglalása
  • Sietős leszállás
  • Cipő vagy zokni levétele
  • Utastársak, akik arra kérnek, hogy álljunk fel, hogy ők felállhassanak

Patrick Smith pilóta szerint egyébként sokkal gördülékenyebben menne a beszállás például egy-egy tengerentúli járatra, ha az emberek nem türelmetlenkednének (tehát nem a klasszikus fapados gépekre gondol, hanem a nagy utasszállítókra).

(Forrás: Express, fotók: Getty Images)

utazás | fedélzet | legidegesítőbb dolgok | lista | repülőgép

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram