Kinek tudunk bútort venni ajándékba?

Így az ünnepek elmúltával sokszor csak utólag szembesülünk azzal, hogy lám-lám, mi lett volna még megfelelő ajándék az adott családtagnak, kedvesünknek, rokonnak, barátnak. Vagy azért, mert nem jó a méret, a szín, vagy egyáltalán későn jut eszünkbe, hogy mi lett volna az ideális meglepetés.

 

Viszont vannak még ünnepek az évben, közeledik a Valentin-nap, és lehet, hogy az illető a születésnapját is télen vagy tavasszal ünnepli.

 

Bútort ajándékba?

 

Sokan kisebb méretű, de annál értékesebb ajándékra esküsznek. Ha az ajándékozottnak van valamilyen hobbija, akkor szerencsésebb a helyzet. Kérdés azonban, hogy vajon bútort vehetünk-e ajándékba?

 

Az az egy biztos, hogy a bútor az a berendezési tárgy, amelyet csak hosszas mérlegelés után szoktunk választani. Épp ezért nagyon kell ismerni azt az embert, akinek ilyen - minden terjedelmében nagy - szuvenírt szeretnénk adni. Általában a hozzánk közel álló szeretteink, barátaink szokásait ismerjük oly mértékben, hogy meg lehessen kockáztatni egy ilyen ajándékot. Távolabbi ismerőssel kapcsolatosan nem tanácsos ilyen területekre evezni.

 

A megfelelő darab kiválasztása

Mivel egy bútordarab mindenképpen egy nagyobb érték, és hosszú távra szól, ha eddig nem sikerült kitalálni a másik fél óhaját, érdemes egy kicsit körbepuhatolózni és valamilyen hasznos berendezési tárgyat választani. Ilyen lehet pl. egy praktikus íróasztal, egy könyvesszekrény vagy egy elegáns dohányzóasztal.

A Bonus Shop webáruház változatos bútorkínálata bőven ad lehetőséget a választásra. A lakás minden helyiségébe tudunk valamilyen odaillő, kényelmes és hasznos darabot választani. Ha megvan a kiszemelt elem, akkor egy másik családtagot megkérve szükségünk lesz a pontos méretekre és nem árt, ha mi magunk is meg tudjuk nézni, hogy hová is fog véleményünk szerint kerülni az a kisebb vagy nagyobb bútorzat.

Tippek a minimalizmus jegyében

Napjainkban a legjobban jellemző a letisztult, minimalista stílus, amelyet a skandináv bútorvilág is követ. Fontos előzetesen erről is érdeklődnünk vagy kifigyelnünk, hogy a szerettünk is híve-e ennek a stílusjegynek. Ha nem, akkor másfelé kell orientálódnunk.

Amennyiben bútordarab mellett döntünk, akkor is vannak olyan javaslatok, amelyeket érdemes szem előtt tartani. Ilyenek például, hogy íróasztal esetében tanácsos olyat választani, amely rendelkezik fiókokkal, polcokkal, hogy ne kelljen utána még külön tárolóelemekről is gondoskodni.

Ha komódot vásárolunk, nézzük meg, hogy teljesen ki tudjuk-e nyitni a fiókokat, kellően mélyek-e, hogy sok holmit lehessen benne tárolni. Könyvesszekrény vagy polc esetében a magasabb a jobb, szintén, hogy minél több holmi elférjen rajta.

Minden bútor esetében ajánlatos egy természetes szín választása, egyrészt az jobban passzol minden más színhez, másrészt ha nem ismerjük az ajándékozott ízlését, ezzel nem lövünk mellé. Válogass kedvedre a Bonus Shop webáruház széles körű kínálatában, lehetséges, hogy valamilyen praktikus kiegészítőt is találsz!

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom