Close
Kipróbálhatod magad Bear Grylls túlélő kalandtáborában

Kipróbálhatod magad Bear Grylls túlélő kalandtáborában

Ehhez elég messzire kell elutazni.

Az Egyesült Arab Emírségek legmagasabb hegyén nyílik meg a világ első Bear Grylls Explorer Campje. A még ebben a hónapban elinduló táborban minden olyan képesség elsajátítható, amivel túl lehet élni a vadont.

Ugyan sajnálatos módon nem a világhírű tévés túlélő mutatja meg a résztvevőknek, hogyan csiholjanak tüzet a Jebel Jais tetején, de azért így sem lehet okuk a panaszra: a kalandorok kis csoportját az angliai Bear Grylls Survival Academy oktatói tanítják a fortélyokra. A tananyagban a már említett tűzgyújtás mellett olyan tételek szerepelnek, mint menedék építése, késhasználat, orvosi kezelések, navigálás, illetve a rendkívüli időjárási viszonyokhoz való alkalmazkodás.

A feladatok a legalapvetőbbtől a szélsőséges helyzetek kezeléséig terjednek, különböző nehézségű terepeken.

A jelentkezők félnapos (kb. négyórás), egész napos (ez nyolc órát jelent), vagy huszonnégy és negyvennyolc órás tanfolyamok közül választhatnak. Akik maradnak éjszakára, azok a tábor újragondolt konténerházainak egyikében aludhatnak, és saját maguk készíthetik el az ételeiket.

Október 16-án nyit majd a kalandtábor, bár az ottalvós verziót legközelebb csak 2021-ben lehet igénybe venni. A legolcsóbb, félnapos csomag ára 123 dollárba (kb. 37 ezer forint) kerül.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Pixabay)

Legyen tiéd a limitált szériás giftboxunk!
Mi jobb, mint egy Roadster magazin?
A válasz egyszerű: öt Roadster magazin.
Úgy döntöttünk, összerakjuk egy díszdobozba az eddigi számainkat, és ha megrendeled magadnak vagy valaki másnak ajándékba (spoiler alert: jön a karácsony!), akkor a következő, sorrendben ötödik számunkat ajándékba kapod tőlünk.
Az öt szám együtt díszdobozban most 8950 Ft.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom