Close
Öt kivételes ajándékötlet a Roadstertől, amivel aligha lehet tévedni

Öt kivételes ajándékötlet a Roadstertől, amivel aligha lehet tévedni

Nem végeztünk reprezentatív felmérést, de alighanem akadnak köztünk olyanok, akik szívesen járják végig az üzleteket az ünnepeket megelőző rohanásban vagy kattintják szét az internetet az ideális ajándék után kutatva – ez az összeállítás nem feltétlenül nekik szól. Inkább a tanácstalanoknak próbálunk ötleteket adni néhány jól hangzó, -kinéző és hasznos tippel.

A konyha piros csodája

Valószínűleg kevesebben vannak a világon olyanok, akik soha sem kaptak még szeletelőt karácsonyra, mint azok, akik a gyermeki izgalommal történő ajándékbontás után egy csúcsminőségű háztartási gépet rejtő Berkel-doboz csomagolását tépték szét. Utóbbiak milyen jól jártak!

Több mint 120 év elteltével a Berkel név még mindig a tökéletességet, a megbízhatóságot, az innovációt és a tartósságot jelképezi. Elegáns, erős, mégis könnyedén kezelhető gép, amivel milliméter pontossággal szelhetőek a mennyei sonkák és szalámik, az isteni sajtok vagy épp a ropogós kenyerek.

A klasszikus-hangulatú Volanót tízből tíz konyhaszakértő ajánlja, ami egyáltalán nem meglepő, hiszen egyrészt biztonságosan használható, másrészt formás kialakításával nagyot lök a konyha luxusszintjén.

Ezt teszi konkrétan a rendkívüli vonzerővel bíró Volano Tribute kézi, lendkerék hajtású szeletelőgép, mellyel a szeletvastagság tizedmilliméteres osztással beállítható és csak a vágási ponton érinti a terméket.

Görög kuriózum görög csokival

A csokoládé és az alkohol külön-külön könnyedén besorolható az “ezt letudtuk” kategóriába, együtt viszont már sokkal jobban megragadják az ember figyelmét. Pláne, hogy prémium Metaxáról és szintén felsőpolcos  csokoládéról van szó.

A Metaxa 12* egy igazi görög különlegesség: tizenkét csillagos, telt aromákkal rendelkező párlat, melynek ízvilágában aszalt gyümölcsök, csokoládé, narancs, tejkaramella köszön vissza, és a hosszú érlelési időnek köszönhetően a fás jegyek is erőteljesen érvényesülnek. Az Ésophy pedig egy görög kézműves csokoládé brand, amely a Metaxa prémium variánsaihoz (12*, Private Reserve) alkotott meg egy-egy csokoládét, amelyek tökéletesen harmonizálnak az italokkal.

Isteni finomak és nagyon jól mutatnak párban, és ha ilyet adunk ajándékba, egyszerre tűnünk gourmandnak, stílusosnak és eredetinek.

Egyedi keretbe foglalt karácsony

A magyar márkát ismerők már tudják, hogy a Tipton Eyeworks sokszor zenei legendáktól inspirálódott és kollaborált is velük. Elég csak azokra a szemüvegekre gondolnunk, amiket Miles Davis-szel vagy az AC/DC-vel készített.

Most pedig a Depeche Mode vizuális megjelenésének meghatározójaként ismert Anton Corbijn-nal kooperálva megszületett az Ultra és a Kaufmann, ezek a szemüvegkeretek pedig megmutatják, hogy egy erős vizuális koncepció milyen mély hatást tud gyakorolni – még a fa alatt is.

Ázsia legjobbjai a messzi Ázsiából

Nemcsak magazinra, streamingszolgáltóra vagy telefonra tudunk már előfizetni, hanem teára is. A Zhao Zhou pedig olyasmi, ami minőségét tekintve a világ bármelyik városában megállná a helyét, sőt, az a gyanúnk – igaz, perdöntő bizonyítékaink nincsenek –, hogy a nyugati hemiszférában nincs ennél jobb teázó, legfeljebb ugyanilyen jó. Magunktól idéztünk, de most, 2022-ben sem írnánk mást.

Januártól elindítják havi tematikus válogatásaikat a H2 folytatásaként, aminek előszele a mostani szelekció. Minden hónapban kiválasztanak egy-egy témát, teavidéket, és ehhez kapcsolódva állítanak össze teákat. A válogatásokat elő lehet jegyezni, méghozzá negyed-, fél- vagy egyéves etapokban, tehát minden hónapban érkeznek izgalmas teák. A tearajongók számára hibátlan karácsonyi ajándéknak beillő előfizetés december 13-tól érhető el.

Budapest 150 poszter

Alapításának százötvenedik évfordulóját ünnepli jövőre a főváros. Szép, kerek szám, ennél szebb talán csak egy színpompás, energikus, a 21. századi budapesti mindennapokat meseszerűen megörökítő grafika lehet, amit az ország egyik legkiválóbb illusztátora készített a Roadsterrel együttműködésében. És ami még ennél is jobb, hogy a Buzás Aliz által megálmodott limitált kiadású plakát már meg is vásárolható.

A nyomatok giclée nyomtatással készülnek, amely a művészi nyomtatás digitális módszere, ez a nyomatok tintasugaras nyomtatási technikát használó, legkorszerűbb, múzeumi minőségben való nyomtatását jelenti.  A Budapest 150. évfordulóját ünneplő csodás grafikát – melyen az élesszeműek egy Roadster magazint is kiszúrhatnak! – csak és kizárólag az Artbridge webshopjában, ide kattintva lehet megvásárolni.

(Metaxa-fotók: Horváth Dániel)

zhao zhou | tipp | Éxophy | metaxa | csokoládé

FOLYTASD EZZEL

Jim Carrey harminc év után eladja elképesztő álomotthonát

Gigantikus higanycsepp-szobor előtt szelfiznek a New York-iak

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram