Close
Ezért tartott másfél évig, míg sikerült kivonulnia Oroszországból a vezető sörmárkának

Ezért tartott másfél évig, míg sikerült kivonulnia Oroszországból a vezető sörmárkának

A Heineken tavaly márciusban jelentette be, hogy kivonul Oroszországból, azonban, mint kiderült, a művelet nem olyan egyszerű.

Az orosz állam ugyanis szigorú feltételeket szabott, és nagyobb kedvezményekre szorította rá a cégeket az eszközeik eladásánál, és volt, amit le is foglalt. Állami irányítás alá került a Danone orosz leányvállalata és a Carlsberg helyi sörfőzdében való részesedése is.

A Heineken végül jelképes egy euróért adta el a létesítményeit és részvényeit az orosz Arnest csoportnak, ami háromszázmillió eurós veszteséget jelent a cégnek, de mint mondják, örülnek, hogy sikerült megfelelő vevőt találni.

Az Arnest csoport átvette a holland vállalat összes oroszországi létesítményét, köztük hét sörfőzdét, továbbá felelősséget vállalt az országban dolgozó mintegy 1800 alkalmazottért is, és foglalkoztatási garanciákat biztosított számukra a következő három évre.

„A közelmúlt fejleményei azt mutatják, hogy a nagyvállalatoknak jelentős kihívásokkal kell szembenézniük az Oroszországból való kivonuláskor” fogalmazott közleményben Dolf van den Brink, a Heineken vezérigazgatója.

Az Arnest Group jelentős fémdobozos csomagoló üzletág tulajdonosa, a legnagyobb orosz aeroszolgyártó, emellett kozmetikumokat és háztartási cikkeket értékesít.

Nem minden nagy cég akar ugyanakkor kivonulni Oroszországból, és úgy tűnik, a szankciókat is meg lehet kerülni bizonyos esetekben.

(Forrás: Reuters, MTI, képek: Unsplash, Getty Images)

Heineken | sör | oroszország | kivonulás

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram