Kontrolling optimalizálása, hogy jó irányba hajózhass

Gondos cégvezetőként biztos te is jól tájékozott vagy nagyon sok üzleti folyamattal kapcsolatban és tudod, hogy nem fejlődhet a te vállalkozásod sem megfelelő pénzügyi ismeretek és pénzügyi kultúra nélkül. A kontrolling szemlélet pedig ma már, és főként napjaink válsággal teli időszakában szinte alapkövetelmény kellene, hogy legyen kis- és nagyobb vállalkozásoknál is. A kontrolling ugyanis hozzásegíthet ahhoz, hogy hatékonyabban működhessen egy cég, és a folyamatai optimálisabbak lehessenek.

Hogy jól hajózhass könnyű és nehéz vizeken is 

A PANDORANT üzleti terv készítés és kontrolling optimalizálás szolgáltatásával olyan adatok és elemzések lesznek majd a kezedben, pont amikor szükséges, amelyek segítségével azonnali módosításokat tudsz végrehajtani a lényeges pontokon. A kontrolling folyamatok beépítésével a cég folyamataiba a teljesítményről nagyon gyorsan kapsz majd képet, és ezzel a gazdálkodásod sokkal átláthatóbbá válik a számodra. Még felelősségteljesebb gazdaként kormányozhatod a hullámokon a céged hajóját, hiszen állandóan monitorozhatod, hogy a jó irányba haladtok-e? Ha nem, akkor pedig el lehet tekerni azt a bizonyos képzeletbeli hajókormányt.

A KPI és a mérőszám

A kontrolling tehát az átláthatóságot és a tervezhetőséget segíti a vállalkozások életében. Terv-tény elemzések, kimutatások készülnek, amelyek a tervezési folyamatokhoz nélkülözhetetlenek. Döntéseket persze lehet hozni ezek nélkül is, de alapos vezetői döntéseket nem igazán. Igazán lényeges a KPI, a Key Performance Indicator, ami azt a fő teljesítménymutatót jelöli, ami a hatékonyságról szól. A számszerűsített értéke a mérőszám. Ez abban segíthet például neked is, hogy mérni tudd vele az elért célokat.

Minden vállalkozásnál más és más fontos, éppen úgy, mint a magánéletünkben is. Ha valaki le akar fogyni, akkor a kilóinak a változását követi nyomon. Egy cégnél lehet mérni az online forgalom esetében a feliratkozók számának alakulását vagy akár a kosárértékek alakulását is. Mindig tudni kell a végcélt, azaz - hogy a hajózási példánál maradjunk - lényeges annak meghatározása, melyik kikötőbe is igyekszünk, és akkor már lesz mihez viszonyítani.

Adatgyűjtés és -elemzés, értelmezhető riportok

Lényeges a kontrolling sikerességéhez, hogy a folyamatok során keletkezett fontos adatokat rendszeresen begyűjtsék és elemezzék. A PANDORANT automatizált riportokkal és szemléletes elemzésekkel segíti a vállalkozások vezetőit, hogy alapos és megfontolt döntéseikkel sikeresebbé és hatékonyabbá tehessék a cégük működését.

Nem mindegy ugyanis, hogy a kapott adatok mennyire “beszédesek”, milyen sok időbe telik, hogy azokat értelmezzék és fel is tudják használni a folyamatok optimalizálásához. A kontrolling optimalizálása során a tapasztalt szakértők az adott cég számára lényeges adatokat meghatározzák, és ezek jelentik a korrekcióhoz és a fejlődéshez a kiindulópontot.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Egy fordítógép, amivel az egész világot megértheted, az egyik legjobb karácsonyi ajándék!
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom