Close
Eljött a váltás ideje, ha még mindig öblös pohárból kortyolod a konyakod

Eljött a váltás ideje, ha még mindig öblös pohárból kortyolod a konyakod

A Hennessy egyik szakértője elárulta, milyen alakú pohárból érdemes fogyasztani a leghíresebb brandyfajtát, ha az ital minden elemét szeretnénk alaposan kiélvezni.

A legtöbben még mindig a tradicionális, hőlégballon alakú, öblös pohárból fogyasztják a brandyt, illetve a konyakot. Apropó, mi is a különbség a kettő között? A konyak alapanyaga a szőlő, a gyártási folyamata pedig évszázadok óta változatlan, hiszen szigorú előírásoknak kell megfelelnie ahhoz, hogy konyaknak lehessen nevezni. A brandytől pedig az különbözteti meg, hogy Franciaország meghatározott régiójában készül.

Egy ilyen minőségi ital megérdemli, hogy rendesen megadjuk a módját. Ehhez pedig szükségünk van egy megfelelő pohárra, aminek a formája leginkább tulipánra hasonlít. Gwendoline Poirier, a Hennessy szakértője a következőképpen magyarázta ennek az okát: korábban azért ajánlottak öblös poharakat, mert úgy gondolták, hogy a poharat tartó kéz melegsége jó hatással van a konyak ízére, ez az elképzelés azonban mára megdőlt. Jelenleg a cél az, hogy a párlat komplex aromái eljussanak a megfelelő érzékszervekhez.

Az öblös poharakkal az volt a cél, hogy fel tudjuk melegíteni az italt, ezt azonban már nem tanácsoljuk manapság, hiszen a felmelegített konyakban inkább az alkoholt érezni, és kevésbé az aromákat. Ezzel szemben egy tulipán alakú pohár elősegíti, hogy az illatok eljussanak az orrunk felé.

Ugyanezt az elvet alkalmazza a világ legprofibb whiskyspohara is.

Ez is tetszeni fog:

(via)

A kaland folytatódik
Megjelent a Roadster magazin második nyomtatott kiadása, amelyben ismét olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szebb lett, mint az első szám, reméljük, neked is tetszeni fog. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom