Close
Egyre több országba nem lehet utazni a koronavírus okozta félelem miatt

Egyre több országba nem lehet utazni a koronavírus okozta félelem miatt

A koronavírus továbbra is megszabja, hová utazhatunk és hová nem: jó néhány ország kiterjeszti a légiközlekedéssel kapcsolatos korlátozásait, figyelmen kívül hagyva az Egészségügyi Világszervezet útmutatását (a WHO ellenzi, hogy az országok kereskedelmi és utazási tilalmakat vezessenek be Kínával szemben).

A Fülöp-szigetek (ahol a vírus első, Kínán kívüli halálos áldozatát azonosították) és Új-Zéland például már nem engedi be az országba a Kínából érkező utasokat. A tilalom két hétig lesz érvényben és azokra is vonatkozik, akik csupán átszállnának Kínában. Az adott országok állampolgárai, illetve a tartós időszakra tartózkodási engedéllyel rendelkezők és hozzátartozóik kivételt képeznek.

Hasonló szigorításokat vezetett be az Egyesült Államok, Ausztrália, Szingapúr, Izrael és Oroszország is. Dél-Korea pedig keddtől “csak” a kontinens bizonyos részéről érkező külföldieknek (akik az elmúlt két hétben jártak a kínai Hupej tartományban) tiltja meg a belépést.

Vietnam leállította a Kínába induló járatokat, Olaszország szintén nem engedi be a Kínából érkező gépeket. A Qatar Airways első közel-keleti légitársaságként felfüggesztette a kínai járatait.

Hongkongban orvosok ezrei kezdenek ötnapos sztrájkba, miután a kormány megtagadta azon kérésüket, hogy a hatóságok vezessenek be határzárat Kínával szemben. Vasárnapi összesítések szerint Kínában 14 ezer ember fertőződött meg az elsősorban cseppfertőzéssel terjedő koronavírussal, és háromszáznál is többen meghaltak már. A tüdőgyulladást okozó járvány miatt a WHO globális egészségügyi vészhelyzetet hirdetett ki.

Korábban megírtuk, hogy a Vuhanból induló vírus hogyan alakította át az utazási lehetőségeket, illetve azt is, milyen példátlan lépéseket tett Kína a továbbterjedés megakadályozása érdekében. A légitársaságok többsége pedig szokatlan intézkedéseket vezetett be.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash)

koronavírus | vuhan | kína | utazás | repülő

FOLYTASD EZZEL

Az utolsó korlátozásokat is eltörli az egyik legnépszerűbb téli úti cél

A légi közlekedést sem kíméli az orosz mozgósítás

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Az álom és ébrenlét varázslatos világába repít az idei S/ALON Budapest lakástrend kiállítás
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom