Close
Újra korlátozásokat vezettek be ezeken az óceánjárókon

Újra korlátozásokat vezettek be ezeken az óceánjárókon

A Sydneyben kikötő Majestic Princess fedélzetén a múlt hét végén nyolcszáz koronavírus-fertőzöttet találtak.

A Carnival Cruise ausztráliai hajóira ezentúl csak olyan utasok szállhatnak fel, akik korábban kaptak koronavírus elleni védőoltást, vagy rendelkeznek friss negatív teszteredménnyel. Emellett az utazás idején a zárt helyiségekben és bizonyos kültéri rendezvényeken is újra kötelező lesz maszkot viselni.

A Majestic Princess tizenkét napos, Új-Zélandra tartó útján 3300 turista vett részt, és közülük nagyjából nyolcszáz embernek lett pozitív a koronavírus-tesztje,

mielőtt partra szállhattak volna Sydneyben a múlt hét végén. Az eset a Ruby Princess üdülőhajó rossz emlékét idézte fel: 2020 márciusában, a járvány kirobbanásának idején Ausztráliában huszonnyolc halálesetet és több mint hatszáz megbetegedést kapcsoltak a hajó fertőzött utasaihoz.

Új-Dél-Wales, Queensland és Victoria szövetségi államokban két hét alatt több mint kétszeresére ugrott az új koronavírusos esetek száma annak ellenére, hogy a hatóságok viszonylag kevés tesztet végeznek. Új-Dél-Wales és Victoria államokban együttesen 48 267 új esetet jelentettek pénteken, míg két héttel korábban ez a szám még csak 22 676 volt.

Ez a sydney-i tengerpart hihetetlenül népszerű az utazók körében, akik egyébként nem kevés bosszúságot tudnak okozni a helyieknek.

(Forrás: MTI, képek: Getty Images)

korlátozások | koronavírus | Majestic Princess | óceánjáró | hajó

FOLYTASD EZZEL

Újbudára kell mennünk, hogy lássuk az északi fényt

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram