Close
Környezetvédők zártak le egy teljes autópályát: az aktivisták tüntetése az egész utat blokkolta Hollandiában

Környezetvédők zártak le egy teljes autópályát: az aktivisták tüntetése az egész utat blokkolta Hollandiában

A fosszilis energiahordozókra költött összegek ellen tüntettek Hágában a környezetvédők.

Több ezren tüntettek szombaton Hága központjában azért, mert állításuk szerint a holland kormány ötször annyi pénzt költ fosszilis energiahordozókra, mint az éghajlat változás elleni küzdelemre, írja az Euronews-ra hivatkozva a HVG.

A tüntetők teljesen blokkolták az A12-es út forgalmát, amely a holland parlament épületétől nem messze található.

A demonstráció megkezdése után nem sokkal a rendőrség vízágyúkat vetett be, majd több száz embert elő is állítottak, 850 embert pedig vádemelés nélkül el is engedtek.

Az aktivisták arra kérték a holland kormányt, hogy szüntesse meg a fosszilis energiahordozó szektor támogatását, és az ágazat extra jövedelmét fordítsa az éghajlat változás elleni küzdelemre, valamint követelik, hogy a kormány hozzon létre egy éghajlat- és környezetvédelmi polgári közgyűlést is, aminek célja, hogy Hollandia 2025-re klímasemlegessé váljon.

(Forrás: HVG, kiemelt kép: Getty)

aktivista | hága | tüntetés | környezetvédelem | autópálya

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram