Close
Hétvégén olyan dolog történik Budapesttel, amire hónapok óta vártunk

Hétvégén olyan dolog történik Budapesttel, amire hónapok óta vártunk

A főváros kidolgozta a Budapest Restart programot, fokozatosan indulhat újra az élet. A járvány előtt, korábban már említett pesti alsó rakpart hétvégi lezárása és a gyalogosok, illetve kerékpárosok előtti megnyitása már most, május 16-án megtörténik. 

Rendkívül sokat voltunk otthon. Elkerültük a közparkokat, játszótereket, maximum kevésbé frekventált erdei részeken sétáltunk, levegőztünk. Nagyon hiányzik a városi nyüzsgés, a májusi délutáni teraszozások, a futókörök, tereken kávézások. Most úgy tűnik, egy kicsit fellélegezhetünk, és amolyan bűnös érzet nélkül sétálhatunk vagy biciklizhetünk a Duna mentén, a pesti alsó rakparton, amit szombat-vasárnap lezárnak az autós forgalom elől.

Engedélyezik a margitszigeti kikapcsolódásokat, legálisan léphetünk a Hajógyári-sziget gyepére, és néhány játszótér is ismét megtelhet élettel és a szabadba vágyó kicsikkel.

A főpolgármester elmondta, hogy amint újra kedvezőtlenül alakulnak a budapesti fertőzésszámok, az enyhítéseket visszavonják, és kialakulhat a húzd meg-ereszd meg szituáció. Reméljük, ez nem következik be, és mostantól minél többet élvezhetjük a fővárosi közterületeket, a lezárt rakpartot is. A maszkok viseléséről és egyéb fontos információkról hamarosan tájékoztatják a budapestieket.

A koronavírussal kapcsolatos korábbi cikkeink:

(Fotók: Pixabay)

rakpart | promenád | újranyitás | séta | budapest

FOLYTASD EZZEL

Egy neves egyiptológus azt állítja: megtalálta Nefertiti múmiáját

Hét program, amit látnod kell a Liszt Ünnepen

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom