Close
Csak orvosi igazolással érdemes távol maradni a Kóstolom borbár két februári programjától

Csak orvosi igazolással érdemes távol maradni a Kóstolom borbár két februári programjától

Még csak néhány hónapja nyitott meg a Kóstolom Műhely a Lövőház és Káplár utca sarkán, máris sokak kedvenc boros helye lett a budai oldalon. A siker több összetevős: az ízlésesen felújított pincébe csak néhány asztalka fér el, így sokkal otthonosabb, közvetlenebb, bartáságosabb, mint a borbárok nagy része. Másrészt pedig komoly szakmai munka kezdődött, ami nemcsak az erős kínálatban, de a programokban is megmutatkozik.

A két, február végi kóstoló máris ékes példa: egyiken a badacsonyi borvidék remek borászata, a Villa Tolnay mutatkozik be új boraival, történeteivel és nem utolsósorban címkéivel, egy héttel később pedig pazar kulináris kikacsintás következik, híresen jó champagne-okkal és többféle osztrigával.

Egy híres nyaraló, svájci tulajdonos, csobánci birtok, remek borok – Villa Tolnay címkebemutató

Tolnay Klári színésznő egykori otthonában ma már minden a borról szól. A svájci Philipp Oser több mint tíz éve fejleszti a borászatot Nagy László birtokigazgatóval együtt, és most nyugodtan mondhatni, hogy újabb mérföldkőhöz ért a csobánc-hegyi borászat.

Már nemcsak a kristálytiszta, könnyen értelmezhető, de mindig nagyon-nagyon tartalmas borokkal lehet méltatni őket, hanem az új pincével és fogadóhelyiséggel, ízléses vendégházukkal, friss házasításaikkal és a fiatalos, lendületes arculattal is, ami a 2017-es évjárat boraival együtt debütált.

A Kóstolomba ennek apropóján szerveztek kóstolót, így február 20-án a teljes címkecsalád és a borok is lelepleződnek, miközben sok-sok érdekes infót megtudhatunk a borászatról, vagy akár arról, miért az osztrák Stockinger hordókra esküsznek hosszú évek óta a birtokon.

Részletekért és jegyekért a Kóstolom-csapat Facebookját érdemes böngészni.

Az egyik legszebb kapcsolat, ami étel és ital között létezhet – Champagne és osztriga a műhelyben

Egy héttel a Villa Tolnay bemutató után, február 27-én olyan egymásra találásra készülnek a Kóstolomban, amit egyáltalán nem vártunk az aprócska borbártól. Varró Túroczi Anett jóvoltából Palmer & Co., Moussé és Telmont champagne-ok érkeznek a házba, a Budaörsi Halpiacról, a Fishmongertől és Tischler Petrától pedig mennyei osztrigák kerülnek a tányérokra.

Ha valahol, itt biztosan kiderül, mikor és hogyan kezdődött a francia pezsgő és a tengeri kuriózum kapcsolata, miért tartották afrodiziákumnak az osztrigát, és a párosításokkal egészen különleges élményben lehet része azoknak, akik lecsapnak a néhány hely valamelyikére.

Ha valamit, hát ezt a két kóstolót nem szabad kihagyni februárban!

Íme, még egy kis tréning a kóstolók előtt:

(Fotók: Kóstolom Borbár, Palmers&Co)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom