Close
Csak orvosi igazolással érdemes távol maradni a Kóstolom borbár két februári programjától

Csak orvosi igazolással érdemes távol maradni a Kóstolom borbár két februári programjától

Még csak néhány hónapja nyitott meg a Kóstolom Műhely a Lövőház és Káplár utca sarkán, máris sokak kedvenc boros helye lett a budai oldalon. A siker több összetevős: az ízlésesen felújított pincébe csak néhány asztalka fér el, így sokkal otthonosabb, közvetlenebb, bartáságosabb, mint a borbárok nagy része. Másrészt pedig komoly szakmai munka kezdődött, ami nemcsak az erős kínálatban, de a programokban is megmutatkozik.

A két, február végi kóstoló máris ékes példa: egyiken a badacsonyi borvidék remek borászata, a Villa Tolnay mutatkozik be új boraival, történeteivel és nem utolsósorban címkéivel, egy héttel később pedig pazar kulináris kikacsintás következik, híresen jó champagne-okkal és többféle osztrigával.

Egy híres nyaraló, svájci tulajdonos, csobánci birtok, remek borok – Villa Tolnay címkebemutató

Tolnay Klári színésznő egykori otthonában ma már minden a borról szól. A svájci Philipp Oser több mint tíz éve fejleszti a borászatot Nagy László birtokigazgatóval együtt, és most nyugodtan mondhatni, hogy újabb mérföldkőhöz ért a csobánc-hegyi borászat.

Már nemcsak a kristálytiszta, könnyen értelmezhető, de mindig nagyon-nagyon tartalmas borokkal lehet méltatni őket, hanem az új pincével és fogadóhelyiséggel, ízléses vendégházukkal, friss házasításaikkal és a fiatalos, lendületes arculattal is, ami a 2017-es évjárat boraival együtt debütált.

A Kóstolomba ennek apropóján szerveztek kóstolót, így február 20-án a teljes címkecsalád és a borok is lelepleződnek, miközben sok-sok érdekes infót megtudhatunk a borászatról, vagy akár arról, miért az osztrák Stockinger hordókra esküsznek hosszú évek óta a birtokon.

Részletekért és jegyekért a Kóstolom-csapat Facebookját érdemes böngészni.

Az egyik legszebb kapcsolat, ami étel és ital között létezhet – Champagne és osztriga a műhelyben

Egy héttel a Villa Tolnay bemutató után, február 27-én olyan egymásra találásra készülnek a Kóstolomban, amit egyáltalán nem vártunk az aprócska borbártól. Varró Túroczi Anett jóvoltából Palmer & Co., Moussé és Telmont champagne-ok érkeznek a házba, a Budaörsi Halpiacról, a Fishmongertől és Tischler Petrától pedig mennyei osztrigák kerülnek a tányérokra.

Ha valahol, itt biztosan kiderül, mikor és hogyan kezdődött a francia pezsgő és a tengeri kuriózum kapcsolata, miért tartották afrodiziákumnak az osztrigát, és a párosításokkal egészen különleges élményben lehet része azoknak, akik lecsapnak a néhány hely valamelyikére.

Ha valamit, hát ezt a két kóstolót nem szabad kihagyni februárban!

Íme, még egy kis tréning a kóstolók előtt:

(Fotók: Kóstolom Borbár, Palmers&Co)

cimke | varros&co | birtok | osztriga | műhely

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Ide érdemes elmenni a hétvégén igazán különleges indiai fogásokért

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram