Close
Kötelező biztosítás útmutató kezdőknek

Kötelező biztosítás útmutató kezdőknek

Manapság azt a világot éljük, ahol egyértelműen kijelenthető, hogy a jogosítvány elengedhetetlen ahhoz, hogy az ember boldogulni tudjon a világban. Nem csak a saját kényelmünket szolgálhatja az, ha vezetői engedéllyel rendelkezünk, de sok munkahelynek is az egyik legfontosabb feltétele, hogy tudjanak a munkavállalóik autót vezetni, és az se hátrány, ha kocsija van az embernek. A legtöbb háztartásban már van szerencsére legalább egy saját gépjármű, de az sem ritka Magyarországon, hogy több autóval is rendelkezik egy család. Ami biztos, hogy az, aki sofőrként egy autóba ül, az onnantól kezdve felelős lesz a saját testi épségén túl a többi autóval közlekedő testi épségéért is, éppen ezért kell komolyan venni azt, ha a volán mögé ülünk.

Magyarországon törvény szabályozza azt, hogy minden forgalomban lévő gépjárműnek rendelkeznie kell kötelező felelősségbiztosítással. Sokan a mai napig nincsenek tisztába azzal, hogy van lehetőségük nem csak a megkötés pillanatában választani több biztosító ajánlatából, de minden évben, az évfordulót megelőzően is válthatnak akkor, ha egy kedvezőbb díjat találtak. Bármikor jól jöhet egy olyan kötelező biztosítási útmutató, amely a kezdők számára is segítséget nyújt, és egyértelművé teszi a biztosítási feltételeket. Érdemes az interneten is szétnézni, hiszen vannak olyan oldalak, amelyekre nem csak abban lehet számítani, hogy egy helyen tudjuk majd összehasonlítani több társaság ajánlatát, de akár a leendő éves díjat is megnézhetjük az online kalkulátoroknak hála.

Nem mindig könnyű eligazodni a sok biztosító ajánlatai között a kötelező biztosítást illetően, ám a Biztoshely biztosítási portálon akár további kérdéseket is feltehet. Miért célszerű még őket választani az mellett, hogy online is választ kaphat a kérdéseire? Azért, mert itt 11 biztosító ajánlatát tudja megnézni és összehasonlítani egyszerűen, valamint gyorsan, ráadásul a megkötést is azonnal elkezdheti! Valljuk be, sokkal kényelmesebb otthonról, a kanapéról intézni a biztosítás kiválasztását, és megkötését, mint útra kelni, és több irodát felkeresni azért, hogy a legjobb ajánlatot találhassuk meg.

 

Nem csak azért kell az autónkra kötelező felelősségbiztosítást kötni, mert törvény írja ezt elő, de ezzel mi is védve leszünk! Sajnálatos módon még önhibánkon kívül is érhet minket egy váratlan baleset útközben, de ahhoz se kell sok, hogy egy pillanatra elterelődjön a figyelmünk, és mi legyünk a hibásak egy koccanásban. Ilyenkor jön jól az, ha egy jó biztosítással rendelkezünk, hiszen így nem a saját pénztárcánkból kell majd teljes mértékben rendezni a másik autóban keletkezett, akár jelentősebb anyagi kárt, hanem számíthatunk a biztosítónkra. Amennyiben épp most lett önnek is saját gépjárműve, esetleg biztosítót akarna váltani a közelgő évfordulón, a Biztoshely oldalára egyaránt számíthat majd, legyen ön kezdő, vagy tapasztalt sofőr!

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Különleges kapcsolók és dugaljak nyomában

Hogyan alakulnak a glettelés árak?

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram