Close
Így zárják le jelképesen és stílusosan a járványt Prágában

Így zárják le jelképesen és stílusosan a járványt Prágában

Ehhez a Károly hidat fogják kölcsönvenni.

A Megterített híd elnevezésű közös vacsorát – amely egyedülállónak ígérkezik – Ondrej Kobza prágai kávéháztulajdonos és közéleti aktivista szervezi.

“Az 515 méter hosszú asztal kedden este hattól tízig fog állni a Károly hídon az érdeklődők rendelkezésére. Az esztétikai élményen kívül célunk az emberek közti bizalom megerősítése. A híd összeköt valamit, és ez egy nagy jelkép – nyilatkozta Kobza. – A vacsorát, az élelmet, mindenki maga hozza el, és bízom benne, hogy kölcsönösen megkínáljuk egymást, és senki sem fog félni azt elfogadni a másiktól, az idegentől” – tette hozzá a főszervező.

A fehér abrosszal megterített, vírágokkal díszített asztalok mellett elhelyezett székeken egyszerre mintegy kétezer ember foglalhat helyet. “Jelképesen ezzel az akcióval szeretnénk lezárni a koronavírus-válság időszakát Prágában“– mondta az ötletgazda.

A nagy érdeklődéssel várt akció a belvárosi önkormányzat engedélyével és társrendezésében valósul meg. “A higiéniai előírásokat szigorúan betartjuk, az asztalok kisebb szekciókba lesznek elosztva, fertőtlenítőszerek mindenütt lesznek – jelentette ki Petr Hejma belvárosi polgármester. – Rendkívüli akcióról van szó, mert a Károly hidat csak különleges esetekben engedjük lezárni.”

Szerinte Prága ezzel szeretné erősíteni a lakosai közti bizalmat, és egyben jelzést küldeni a világba, hogy tárt karokkal várja vendégeit.

A Károly híd két hídfője mellett lévő vendéglők és szállodák is támogatásukról biztosították az akciót, és közölték: szolgáltatásaikat, főleg mosdóikat az akció idejére a résztvevők rendelkezésére bocsátják.

A kedd esti közös vacsorára a nagy érdeklődésre és a higiéniai szabályok betartásának szükségességére való tekintettel www.goout.cz weboldalon kell előzetesen regisztrálni. A Megterített hídra csak az előzetesen regisztrált személyeket engedik be a rendezők.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: MTI, fotók: Pálfi Balázs, Pixabay)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom