Close
Így zárják le jelképesen és stílusosan a járványt Prágában

Így zárják le jelképesen és stílusosan a járványt Prágában

Ehhez a Károly hidat fogják kölcsönvenni.

A Megterített híd elnevezésű közös vacsorát – amely egyedülállónak ígérkezik – Ondrej Kobza prágai kávéháztulajdonos és közéleti aktivista szervezi.

“Az 515 méter hosszú asztal kedden este hattól tízig fog állni a Károly hídon az érdeklődők rendelkezésére. Az esztétikai élményen kívül célunk az emberek közti bizalom megerősítése. A híd összeköt valamit, és ez egy nagy jelkép – nyilatkozta Kobza. – A vacsorát, az élelmet, mindenki maga hozza el, és bízom benne, hogy kölcsönösen megkínáljuk egymást, és senki sem fog félni azt elfogadni a másiktól, az idegentől” – tette hozzá a főszervező.

A fehér abrosszal megterített, vírágokkal díszített asztalok mellett elhelyezett székeken egyszerre mintegy kétezer ember foglalhat helyet. “Jelképesen ezzel az akcióval szeretnénk lezárni a koronavírus-válság időszakát Prágában“– mondta az ötletgazda.

A nagy érdeklődéssel várt akció a belvárosi önkormányzat engedélyével és társrendezésében valósul meg. “A higiéniai előírásokat szigorúan betartjuk, az asztalok kisebb szekciókba lesznek elosztva, fertőtlenítőszerek mindenütt lesznek – jelentette ki Petr Hejma belvárosi polgármester. – Rendkívüli akcióról van szó, mert a Károly hidat csak különleges esetekben engedjük lezárni.”

Szerinte Prága ezzel szeretné erősíteni a lakosai közti bizalmat, és egyben jelzést küldeni a világba, hogy tárt karokkal várja vendégeit.

A Károly híd két hídfője mellett lévő vendéglők és szállodák is támogatásukról biztosították az akciót, és közölték: szolgáltatásaikat, főleg mosdóikat az akció idejére a résztvevők rendelkezésére bocsátják.

A kedd esti közös vacsorára a nagy érdeklődésre és a higiéniai szabályok betartásának szükségességére való tekintettel www.goout.cz weboldalon kell előzetesen regisztrálni. A Megterített hídra csak az előzetesen regisztrált személyeket engedik be a rendezők.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: MTI, fotók: Pálfi Balázs, Pixabay)

koronavírus | prága | vége | vacsora | kűároly híd

FOLYTASD EZZEL

Egy uszoda megkérdezte a vendégeket, hogy hajlandók-e otthon zuhanyozni

Ennél halloweenibb hangulatú szállást keresve sem találnánk az Airbnb-n

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram