Close
Dizájnhotel mellé stílusos ételek – Rákcurryt kóstoltunk az Urban Tigerben

Dizájnhotel mellé stílusos ételek – Rákcurryt kóstoltunk az Urban Tigerben

Nem is olyan rég írtunk a belvárosi éttermek nagy visszatérőjéről, az Urban Tigerről. A jó hír, hogy azóta sem tétlenkednek a Kecskeméti utcában, a konyha folyamatosan alakul, egyre színesebb és színesebb.

A nem titkolt cél az, hogy a Tigerrel összefésült délkelet-ázsiai vonalat szép lassan felváltsa egy lazább hangulú, rusztikusabb bisztrókonyha – ennek előszele már erősen érezhető például a heti ebédmenükön.

De talán ők is úgy vannak vele, hogy fogyasztói igények ide, új irányvonal oda, kár lenne mindent egycsapásra elengedni a hónapok alatt ikonikus kedvencekké vált ételek közül.

Krizmanics Norbert séf – aki az elmúlt hetekben Amerikában is inspirálódott az új menühöz – így továbbra is készít majd kacsát, ráktempurát, és az egyik nagy kedvencét, a rákcurryt, koriander pesztós rizzsel.

Megkerestük, és nagy mázlinkra el is árulta a féltett receptet, hogy akár otthon is tudjuk reprodukálni az Urban Tiger-élményt.

Rákcurry , koriander pesztós rizs (10 adag)

Hozzávalók:

  • Pucolt friss garnélafarok 16/20-as méretű
  • Só, bors, friss limelé

Sárgarépás curryszósz:

  • 10 db tisztított sárgarépa
  • 5 db tisztított vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 l kókusztej
  • 5 ek. piros curry paszta
  • 10 g halszósz
  • 0,5 l zöldségalaplé
  • 2 db friss lime leve

Korianderpesztó: 

  • 1 csokor koriander
  • 1 doboz bébi spenót
  • 150 g parmezán (finomra reszelt)
  • olívaolaj (lepje el a többi alapanyagot)
  • bors

Jázminrizs:

  • 1 kg jó minőségű jázminrizs
  • 1,8x-os mennyiségű forró, sós víz
  • olívaolaj

Forró serpenyőben pirítsuk meg a rákokat, ízesítsük sóval, borssal, lime-mal.

A sárgarépás curry szószhoz a sárgarépát, vöröshagymát és fokhagymát vékonyan felszeleteljük. Olajon lepirítjuk a zöldségeket, majd hozzáöntjük az alaplét. Jöhet a piros curry. Felforraljuk, majd ha kezdi elforrni a levét, hozzáadjuk a kókusztejet és a halszószt, majd takarékon addig főzzük, amig megpuhul a sárgarépa.
Szósz állagúra turmixoljuk, végül hozzáadjuk a limelevet.

Ezután fogjuk a pesztó hozzávalóit, turmixgépbe tesszük, és 10 másodpercig turmixoljuk.

Végül a rizst olivaolajon üvegesre pirítjuk, majd ráöntjük a forró sós vizet. Főzzük el a folyadékot, fedjük le minimum 15 percig. Végül forgassuk össze a pesztóval.

Tálaláskor használjunk friss zöldeket (újhagyma, koriander, snidling)!

Aki mégsem szeretne otthon bajlódni, vagy fél, hogy ehetetlenül erős lesz a sok currytől a saját verziója, annak irány az Urban Tiger az V. kerületi Kecskeméti utcában!

 

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom