Close
Dizájnhotel mellé stílusos ételek – Rákcurryt kóstoltunk az Urban Tigerben

Dizájnhotel mellé stílusos ételek – Rákcurryt kóstoltunk az Urban Tigerben

Nem is olyan rég írtunk a belvárosi éttermek nagy visszatérőjéről, az Urban Tigerről. A jó hír, hogy azóta sem tétlenkednek a Kecskeméti utcában, a konyha folyamatosan alakul, egyre színesebb és színesebb.

A nem titkolt cél az, hogy a Tigerrel összefésült délkelet-ázsiai vonalat szép lassan felváltsa egy lazább hangulú, rusztikusabb bisztrókonyha – ennek előszele már erősen érezhető például a heti ebédmenükön.

De talán ők is úgy vannak vele, hogy fogyasztói igények ide, új irányvonal oda, kár lenne mindent egycsapásra elengedni a hónapok alatt ikonikus kedvencekké vált ételek közül.

Krizmanics Norbert séf – aki az elmúlt hetekben Amerikában is inspirálódott az új menühöz – így továbbra is készít majd kacsát, ráktempurát, és az egyik nagy kedvencét, a rákcurryt, koriander pesztós rizzsel.

Megkerestük, és nagy mázlinkra el is árulta a féltett receptet, hogy akár otthon is tudjuk reprodukálni az Urban Tiger-élményt.

Rákcurry , koriander pesztós rizs (10 adag)

Hozzávalók:

  • Pucolt friss garnélafarok 16/20-as méretű
  • Só, bors, friss limelé

Sárgarépás curryszósz:

  • 10 db tisztított sárgarépa
  • 5 db tisztított vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 l kókusztej
  • 5 ek. piros curry paszta
  • 10 g halszósz
  • 0,5 l zöldségalaplé
  • 2 db friss lime leve

Korianderpesztó: 

  • 1 csokor koriander
  • 1 doboz bébi spenót
  • 150 g parmezán (finomra reszelt)
  • olívaolaj (lepje el a többi alapanyagot)
  • bors

Jázminrizs:

  • 1 kg jó minőségű jázminrizs
  • 1,8x-os mennyiségű forró, sós víz
  • olívaolaj

Forró serpenyőben pirítsuk meg a rákokat, ízesítsük sóval, borssal, lime-mal.

A sárgarépás curry szószhoz a sárgarépát, vöröshagymát és fokhagymát vékonyan felszeleteljük. Olajon lepirítjuk a zöldségeket, majd hozzáöntjük az alaplét. Jöhet a piros curry. Felforraljuk, majd ha kezdi elforrni a levét, hozzáadjuk a kókusztejet és a halszószt, majd takarékon addig főzzük, amig megpuhul a sárgarépa.
Szósz állagúra turmixoljuk, végül hozzáadjuk a limelevet.

Ezután fogjuk a pesztó hozzávalóit, turmixgépbe tesszük, és 10 másodpercig turmixoljuk.

Végül a rizst olivaolajon üvegesre pirítjuk, majd ráöntjük a forró sós vizet. Főzzük el a folyadékot, fedjük le minimum 15 percig. Végül forgassuk össze a pesztóval.

Tálaláskor használjunk friss zöldeket (újhagyma, koriander, snidling)!

Aki mégsem szeretne otthon bajlódni, vagy fél, hogy ehetetlenül erős lesz a sok currytől a saját verziója, annak irány az Urban Tiger az V. kerületi Kecskeméti utcában!

 

rák | bár | budapest | séf | pesztó

FOLYTASD EZZEL

Ezt a két koncertet vétek lenne kihagyni az ősszel

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram