Close
A szatíra és a brit különcség találkozik ebben a londoni lakóházban

A szatíra és a brit különcség találkozik ebben a londoni lakóházban

Az innovatív és inspiráló dizájnjairól ismert Fossey Arora belsőépítészeti stúdió vette kezelésbe  a Wembley Parkban található, The Robinson névre keresztelt társasházat, az eredmény pedig a cég eddigi legszokatlanabb dizájnja lett, mely ismerős és váratlan elemeket vegyít eklektikusan, egyedi interaktív élményt hozva létre.

Többek között a bakancsos oszlopokon álló, színes postaládák, a recepció felett lógó diszkógömb és az udvari acélcsúszda, amely a tetőt a földszinttel köti össze, gondoskodik arról, hogy Alízként érezzük magunkat Csodaországban.

Az épületben több közösségi tér kovácsolja össze az embereket: a legnagyobb tetőteraszon napozóágyak sorakoznak ötven méter hosszan, a fényesre festett olajoshordókba növényeket ültettek, emellett egy narancsformájú lébár tölti meg élettel a helyet.

Az földszinten élénk színű ülőhelyek sorakoznak, de van itt ebédlő és konyha is, sőt még a távmunkásokra is gondoltak a munkaállomásokkal, melyek között egy piknikasztalokkal és nyugágyakkal körülvett lakóautót is találunk.

A Damien Hirst inspirálta, londoni taxiból készült kávéskocsiról már ne is beszéljünk, amelynek hűtője a motorházban van.

Eközben a manchesteri központi pályaudvar alatti viktoriánus boltívek is új élettel telnek meg, miközben gigantikus lakóház épül melléjük, itt pedig egy társasházból átalakított családi ház látható.

(Forrás: Designboom, képek: Quinta Living)

társasház | london | brit | The Robinson

FOLYTASD EZZEL

Eladóvá vált Elvis búvóhelye, ahová az esküvője után menekült

Magyar irodára is lehet szavazni az egyik legfontosabb dizájnmagazin éves díjkiosztóján

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram