Close
Kutyahideg van! Mit tesz ilyenkor a tudatos gazdi?

Kutyahideg van! Mit tesz ilyenkor a tudatos gazdi?

Javában tombol a téli zimankó, ezt pedig nem csak mi viseljük nehezen, hanem négylábú barátaink is. Bár a kutyáknak, velünk ellentétben van bundája, ez viszont nem jelenti azt, hogy ne tudnának nagyon is fázni a hidegben. Persze egy okos gazdi ezzel pontosan tisztában van, és mindent megtesz annak érdekében, hogy kutyusa is a lehető legkomfortosabban vészelje át a hideg napokat. De mire érdemes ilyenkor odafigyelni? Lássuk!

Meleg kuckó

Minden kutyának szüksége van egy olyan menedékre, ahová el tud bújni a hideg elől. Hisz hiába öltözöl fel te is melegen, még a legvastagabb télikabátodban is vacogni fogsz pár óra múlva, főleg, ha csak egy helyben üldögélsz vagy fekszel. Nos, a kutyákkal is ugyanez a helyzet.

Ezért még akkor is gondoskodj neki búvóhelyről, ha hosszú szőrű fajta. A legjobb természetesen az, ha veled együtt melegedhet a lakásban, de ha ettől teljes mértékben elzárkózol, akkor legalább biztosíts neki szabad bejárást a garázsba, melléképületbe vagy a kazánházba.

Ha pedig hajthatatlan vagy abban a tekintetben, hogy a kutyának a kutyaházban van a helye, akkor legalább azt béleld ki jó vastagon szalmával, és tegyél fel PVC függönyt a bejáratra. Ha pedig a fullextrás megoldások híve vagy, akkor jöhet a fűthető takaró vagy az infrapanel. A lényeg, hogy a kutyának legyen egy meleg kis kuckója, ahová bármikor behúzódhat.

Kiegyensúlyozott étkezés

Télen nem csak a gazdik, hanem a kutyák hajlandósága is csökken a mozgásra. Főleg a lakásban tartott ebeknél figyelhető meg, hogy nincs kedvük annyit kint lenni a szabadban, és kevésbé is aktívak. Ha pedig mindezek ellenére ugyanannyit kapnak enni, akkor bizony hamar hízni kezdenek majd.

Hogy elkerüld a túlsúlyt, csökkentsd egy kicsit a mennyiséget, viszont adhatsz neki táplálóbb eledelt, például Platinum tápot a Kutyakajas.hu Webáruházból. Ennek az eledelnek az a különlegessége, hogy a hagyományos száraztápoknál magasabb a nedvességtartalma, a szaftos kis falatokat pedig kedvenced is imádni fogja!

Rövidebb séták az enyhébb órákban

A zord napokon a reggeli és esti séta csak annyiból álljon, hogy megvárod, amíg a kutyus elvégzi a dolgát, és már mentek is vissza a meleg szobába. A kora délutáni órákban viszont jót fog tenni egy kis levegőzés, és ilyenkor általában az idő is megenyhül kicsit – ha pedig a nap is kisüt, az csak hab a tortán!

Rövid szőrű kutyusoknál azonban ilyenkor is ajánlott egy meleg kabátka, valamint a mancsokat is védheted kutyacsizmával – így sem a hideg, sem a só vagy a síkosságmentesítésre használt apró kavicsok nem fogják bántani a lábát.

Persze a séta így se legyen több órás – ha te kezdesz fázni, akkor valószínűleg a kutya is, így ideje hazafelé venni az irányt. Főleg, ha az eb esetleg meghempergett egy kicsit a hóban, és csupa víz a bundája.

A vizes kutyát hazaérkezéskor töröld szárazra, és csak úgy engedd behúzódni a kuckójába vagy a fekhelyére. Kinti kutyák esetén pedig télen tilos a fürdetés!

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram