Close
Kutyahideg van! Mit tesz ilyenkor a tudatos gazdi?

Kutyahideg van! Mit tesz ilyenkor a tudatos gazdi?

Javában tombol a téli zimankó, ezt pedig nem csak mi viseljük nehezen, hanem négylábú barátaink is. Bár a kutyáknak, velünk ellentétben van bundája, ez viszont nem jelenti azt, hogy ne tudnának nagyon is fázni a hidegben. Persze egy okos gazdi ezzel pontosan tisztában van, és mindent megtesz annak érdekében, hogy kutyusa is a lehető legkomfortosabban vészelje át a hideg napokat. De mire érdemes ilyenkor odafigyelni? Lássuk!

Meleg kuckó

Minden kutyának szüksége van egy olyan menedékre, ahová el tud bújni a hideg elől. Hisz hiába öltözöl fel te is melegen, még a legvastagabb télikabátodban is vacogni fogsz pár óra múlva, főleg, ha csak egy helyben üldögélsz vagy fekszel. Nos, a kutyákkal is ugyanez a helyzet.

Ezért még akkor is gondoskodj neki búvóhelyről, ha hosszú szőrű fajta. A legjobb természetesen az, ha veled együtt melegedhet a lakásban, de ha ettől teljes mértékben elzárkózol, akkor legalább biztosíts neki szabad bejárást a garázsba, melléképületbe vagy a kazánházba.

Ha pedig hajthatatlan vagy abban a tekintetben, hogy a kutyának a kutyaházban van a helye, akkor legalább azt béleld ki jó vastagon szalmával, és tegyél fel PVC függönyt a bejáratra. Ha pedig a fullextrás megoldások híve vagy, akkor jöhet a fűthető takaró vagy az infrapanel. A lényeg, hogy a kutyának legyen egy meleg kis kuckója, ahová bármikor behúzódhat.

Kiegyensúlyozott étkezés

Télen nem csak a gazdik, hanem a kutyák hajlandósága is csökken a mozgásra. Főleg a lakásban tartott ebeknél figyelhető meg, hogy nincs kedvük annyit kint lenni a szabadban, és kevésbé is aktívak. Ha pedig mindezek ellenére ugyanannyit kapnak enni, akkor bizony hamar hízni kezdenek majd.

Hogy elkerüld a túlsúlyt, csökkentsd egy kicsit a mennyiséget, viszont adhatsz neki táplálóbb eledelt, például Platinum tápot a Kutyakajas.hu Webáruházból. Ennek az eledelnek az a különlegessége, hogy a hagyományos száraztápoknál magasabb a nedvességtartalma, a szaftos kis falatokat pedig kedvenced is imádni fogja!

Rövidebb séták az enyhébb órákban

A zord napokon a reggeli és esti séta csak annyiból álljon, hogy megvárod, amíg a kutyus elvégzi a dolgát, és már mentek is vissza a meleg szobába. A kora délutáni órákban viszont jót fog tenni egy kis levegőzés, és ilyenkor általában az idő is megenyhül kicsit – ha pedig a nap is kisüt, az csak hab a tortán!

Rövid szőrű kutyusoknál azonban ilyenkor is ajánlott egy meleg kabátka, valamint a mancsokat is védheted kutyacsizmával – így sem a hideg, sem a só vagy a síkosságmentesítésre használt apró kavicsok nem fogják bántani a lábát.

Persze a séta így se legyen több órás – ha te kezdesz fázni, akkor valószínűleg a kutya is, így ideje hazafelé venni az irányt. Főleg, ha az eb esetleg meghempergett egy kicsit a hóban, és csupa víz a bundája.

A vizes kutyát hazaérkezéskor töröld szárazra, és csak úgy engedd behúzódni a kuckójába vagy a fekhelyére. Kinti kutyák esetén pedig télen tilos a fürdetés!

(Szponzorált tartalom)

FOLYTASD EZZEL
Sporttal a tavaszi fáradtság ellen
Ékszer kisokos: valódi vagy hamis?
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom