Close
Kutyahideg van! Mit tesz ilyenkor a tudatos gazdi?

Kutyahideg van! Mit tesz ilyenkor a tudatos gazdi?

Javában tombol a téli zimankó, ezt pedig nem csak mi viseljük nehezen, hanem négylábú barátaink is. Bár a kutyáknak, velünk ellentétben van bundája, ez viszont nem jelenti azt, hogy ne tudnának nagyon is fázni a hidegben. Persze egy okos gazdi ezzel pontosan tisztában van, és mindent megtesz annak érdekében, hogy kutyusa is a lehető legkomfortosabban vészelje át a hideg napokat. De mire érdemes ilyenkor odafigyelni? Lássuk!

Meleg kuckó

Minden kutyának szüksége van egy olyan menedékre, ahová el tud bújni a hideg elől. Hisz hiába öltözöl fel te is melegen, még a legvastagabb télikabátodban is vacogni fogsz pár óra múlva, főleg, ha csak egy helyben üldögélsz vagy fekszel. Nos, a kutyákkal is ugyanez a helyzet.

Ezért még akkor is gondoskodj neki búvóhelyről, ha hosszú szőrű fajta. A legjobb természetesen az, ha veled együtt melegedhet a lakásban, de ha ettől teljes mértékben elzárkózol, akkor legalább biztosíts neki szabad bejárást a garázsba, melléképületbe vagy a kazánházba.

Ha pedig hajthatatlan vagy abban a tekintetben, hogy a kutyának a kutyaházban van a helye, akkor legalább azt béleld ki jó vastagon szalmával, és tegyél fel PVC függönyt a bejáratra. Ha pedig a fullextrás megoldások híve vagy, akkor jöhet a fűthető takaró vagy az infrapanel. A lényeg, hogy a kutyának legyen egy meleg kis kuckója, ahová bármikor behúzódhat.

Kiegyensúlyozott étkezés

Télen nem csak a gazdik, hanem a kutyák hajlandósága is csökken a mozgásra. Főleg a lakásban tartott ebeknél figyelhető meg, hogy nincs kedvük annyit kint lenni a szabadban, és kevésbé is aktívak. Ha pedig mindezek ellenére ugyanannyit kapnak enni, akkor bizony hamar hízni kezdenek majd.

Hogy elkerüld a túlsúlyt, csökkentsd egy kicsit a mennyiséget, viszont adhatsz neki táplálóbb eledelt, például Platinum tápot a Kutyakajas.hu Webáruházból. Ennek az eledelnek az a különlegessége, hogy a hagyományos száraztápoknál magasabb a nedvességtartalma, a szaftos kis falatokat pedig kedvenced is imádni fogja!

Rövidebb séták az enyhébb órákban

A zord napokon a reggeli és esti séta csak annyiból álljon, hogy megvárod, amíg a kutyus elvégzi a dolgát, és már mentek is vissza a meleg szobába. A kora délutáni órákban viszont jót fog tenni egy kis levegőzés, és ilyenkor általában az idő is megenyhül kicsit – ha pedig a nap is kisüt, az csak hab a tortán!

Rövid szőrű kutyusoknál azonban ilyenkor is ajánlott egy meleg kabátka, valamint a mancsokat is védheted kutyacsizmával – így sem a hideg, sem a só vagy a síkosságmentesítésre használt apró kavicsok nem fogják bántani a lábát.

Persze a séta így se legyen több órás – ha te kezdesz fázni, akkor valószínűleg a kutya is, így ideje hazafelé venni az irányt. Főleg, ha az eb esetleg meghempergett egy kicsit a hóban, és csupa víz a bundája.

A vizes kutyát hazaérkezéskor töröld szárazra, és csak úgy engedd behúzódni a kuckójába vagy a fekhelyére. Kinti kutyák esetén pedig télen tilos a fürdetés!

(Szponzorált tartalom)

FOLYTASD EZZEL
Úristen, ezeket a tengerparti esküvőket látnod kell!
Kötelező biztosítás útmutató kezdőknek
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom