Close
Ebben a kifinomult szállodában egészen más értelmet nyer a szürkeség

Ebben a kifinomult szállodában egészen más értelmet nyer a szürkeség

Olaszország esetében csínján kell bánni az egyik legszebb része kifejezéssel, de Puglia tartományt ebbe a halmazba helyezni egyáltalán nem túlzás. Elsősorban kirándulni és felfedezni érdemes az olasz csizma sarkában, ehhez pedig szükség van egy jó helyen lévő kiváló szállodára. Mutatunk is egyet.

A La Fiermontina hotel Lecce macskaköves utcás történelmi városában található.

Letisztult hangulatot árasztó szürke falai kifinomult eleganciát sejtetnek, mint ahogy a kovácsoltvas erkélyek és az olívafák árnyékában megbújó szobrokkal díszített kertek is azt sugallják, nem egy átlagos szállodában fogjuk eltölteni az éjszakákat.

Egy egész napos túrázást követően semmi sem esik jobban, mint ebben a művészetigaléria-szerű, de mégis otthonos hotel lobbyjában a kandalló mellett zen állapotba kerülve egy albumot lapozgatni és közben negronit iszogatni.

A 17. században épült La Fiermontina mindössze tizenhat szobát kínál. Valamennyi, szürke és fehér falakkal megfestett lakosztálynak megvan a saját karaktere, köszönhetően a szobákban elhelyezett kortárs, vintázs és antik bútoroknak.

Ha igazán különleges helyen szeretnénk álomba szenderülni, abban az esetben az Antonia Fiermontina lakosztályt foglaljuk le – a külön lépcsősoron megközelíthető szoba a hoteltulajdonos nagymamájának állít emléket, aki igazi úrinőként és műgyűjtőként volt ismert.

Amennyiben az időjárás engedélyt ad rá, a friss gyümölcsökkel, csokoládés sütikkel, tojással, omlettel és kávéval csábító reggelit a kertben a narancsfák alatt a legjobb elfogyasztani. Ebédre vagy vacsorára a kizárólag a környéken fellelhető hozzávalókból építkező konyha remekeit ajánljuk, például az orecchiette con le cime di rapát, vagyis a fehérrépával főtt tésztát.

Kora este a medence melletti vagy a benti bár kényelmes foteljeiben lehet ejtőzni, és a szálloda impresszív művészeti kollekciójában (Le Corbusier, Charlotte Perriand és többek között Tobia Scarpa alkotásaiban) gyönyörködni.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Suitcasemag.com)

road trip | kert | szálloda | hotel | puglia

FOLYTASD EZZEL

Rátaláltunk a kényelmes luxusra Magyarország egy varázslatos pontján

Így néz ki egy penthouse a világ legmagasabb lakóépületében

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ától zéig megvalósítja álomotthonod ez a pazar budapesti cég
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom