Lábakat fel, fő a kényelem!

Egy fárasztó munkanap, vagy egy nyüzsgéssel teli szombat után nincs jobb érzés annál, mint amikor a lábak végre vízszintesbe kerülhetnek. Elérkezhet a pihenés, a kikapcsolódás, a relaxálás ideje. Tévével, filmekkel vagy azok nélkül, könyvvel a kézben. Kinek mi okoz örömöt. Ám ami körítéstől függetlenül mérvadó az a bútorok nyújtotta átölelő kényelem!

Komfortosság mindenekfelett?

Igen! A kérdés már csak az, hogy ez pontosan mit is jelent a gyakorlatban? Ugyanis sokan egy az egyben a kényelemmel azonosítják. Pedig ennél jóval több rejlik benne! A komfort nemcsak azt jelenti, hogy a lakásban terpeszkedő, leülésre, elterülésre csábító fotelek kényelmesek. Ez az egyik alapvető pillér, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy a siker felépítménye ne dőljön össze. De ez csak az egyik „láb”. A másik természetesen a maradéktalan esztétikum! Nagyon nem mindegy, hogy a bútorok milyen összhangot alkotnak egyrészt egymással, másrészt a további textíliákkal, berendezési és dísztárgyakkal. A harmonikus látvány hoz létre egy olyan teret, amiben jó tartózkodni, ahol jó körülnézni, és amiben jó megpihenni. Na, ez az a típusú komfort, ami mindenekfelett fontos! Ha ez megvan, ha minden ízében, részletében stimmel, akkor a tagokat ellazító elégedettség borítékolható.

Hol marad a funkcionalitás?

A kanapék esetében a vásárlást megelőzően célszerű tisztázni, hogy konkrétan mi a használatuk célja? Ha gyakran érkeznek szállóvendégek, akik egy-egy éjszakát eltöltenek az érintett kanapé társaságában, akkor olyan bútorra ildomos voksolni, aminek a fekvőfelülete képes kiszolgálni ezt az igényt. Ellenben, ha a nappali részeként leginkább csak tévézéshez, társasozáshoz vagy egy kis olvasáshoz biztosít ringató környezetet, akkor felesleges túlságosan mélyen belemenni abba, hogy milyen a fekvőfelület, vagy hogy esetleg kihúzható-e. Vagyis egy kis végiggondolással a funkcionalitással összefüggő opciók is pillanatok alatt helyükre tehetőek.

Az meg már csak hab a tortán, ha ezek a bútordarabok egymáshoz is passzolnak. Ez az az egység, amire kifizetődő ötlet törekedni, mert a látványos végeredmény nem maradhat el!

A fotó forrása: fizkes / Shutterstock.com

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Exkluzív élmény vár a Bazilika lábánál – Megnyílt a The—Bar Giftshop Pop-up Store

Nehéz decemberben programot találni a Balatonnál? Választani nehéz!

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Különleges programok a Balatonnál decemberben! Kattints a részletekért!
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom