Close
Ikonikus divattervező személyes tárgyait árverezik el decemberben

Ikonikus divattervező személyes tárgyait árverezik el decemberben

Karl Lagerfeld vitathatatlanul korunk egyik legmeghatározóbb divattervezője volt, aki komoly karriert futott be a Chanelnél és a Fendinél is. Annak ellenére, hogy éjjel-nappal a ruhákon és a kiegészítőkön járt az esze, arra is jutott ideje, hogy bútorokat és belső tereket tervezzen párizsi és monacói szállodák számára.

Az ikonikus divattervező több luxusotthonnal is rendelkezett Európa-szerte, a rezidenciákat pedig olyan kiegészítőkkel rendezte be, amelyek tökéletesen bemutatják kifogástalan ízlését, a bútorok, valamint a művészetek iránti lelkesedését. Élete során számos belsőépítészeti irányzat is képes volt annyira hatni rá,  hogy beépítse azokat személyes terébe.

Különösen lenyűgözte az art deco korszak. Párizs külvárosában található rezidenciáját a 20. század eleji német reklámplakátokkal, valamint Bruno Paul német építész és belsőépítész bútoraival díszítette.

A Sotheby’s árverésén decemberben Lagerfeld több személyes tárgyára is lehet licitálni, ezek közül messze kiemelkednek Rolls-Royce-ai, öltönyei, ikonikus bőrkesztyűi.

Az árverést több helyszínen, Monacóban, Kölnben és Párizsban tartják, de online is lehet majd licitálni a kiegészítőkre.

Nem ez az első alkalom, hogy Lagerfeld személyes tárgyai kalapács alá kerülnek. 2003-ban a tervező a Sotheby’sen keresztül értékesítette art deco kollekciójának egy részét, amely összesen nyolcmillió dollárért talált gazdára. Három évvel korábban a Christie’s árverezte el 18. századi francia bútorait és műalkotásait, aminek összértéke meghaladta a 28 millió dollárt.

(Forrás: Travel + Leisure, fotók: Sotheby’s)

FOLYTASD EZZEL
Nagyon fiatalon elhunyt a híres divattervező, a Louis Vuitton művészeti igazgatója
Ilyen a luxuskonzol, ha a Gucci tervezi
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom