Close
Ikonikus divattervező személyes tárgyait árverezik el decemberben

Ikonikus divattervező személyes tárgyait árverezik el decemberben

Karl Lagerfeld vitathatatlanul korunk egyik legmeghatározóbb divattervezője volt, aki komoly karriert futott be a Chanelnél és a Fendinél is. Annak ellenére, hogy éjjel-nappal a ruhákon és a kiegészítőkön járt az esze, arra is jutott ideje, hogy bútorokat és belső tereket tervezzen párizsi és monacói szállodák számára.

Az ikonikus divattervező több luxusotthonnal is rendelkezett Európa-szerte, a rezidenciákat pedig olyan kiegészítőkkel rendezte be, amelyek tökéletesen bemutatják kifogástalan ízlését, a bútorok, valamint a művészetek iránti lelkesedését. Élete során számos belsőépítészeti irányzat is képes volt annyira hatni rá,  hogy beépítse azokat személyes terébe.

Különösen lenyűgözte az art deco korszak. Párizs külvárosában található rezidenciáját a 20. század eleji német reklámplakátokkal, valamint Bruno Paul német építész és belsőépítész bútoraival díszítette.

A Sotheby’s árverésén decemberben Lagerfeld több személyes tárgyára is lehet licitálni, ezek közül messze kiemelkednek Rolls-Royce-ai, öltönyei, ikonikus bőrkesztyűi.

Az árverést több helyszínen, Monacóban, Kölnben és Párizsban tartják, de online is lehet majd licitálni a kiegészítőkre.

Nem ez az első alkalom, hogy Lagerfeld személyes tárgyai kalapács alá kerülnek. 2003-ban a tervező a Sotheby’sen keresztül értékesítette art deco kollekciójának egy részét, amely összesen nyolcmillió dollárért talált gazdára. Három évvel korábban a Christie’s árverezte el 18. századi francia bútorait és műalkotásait, aminek összértéke meghaladta a 28 millió dollárt.

(Forrás: Travel + Leisure, fotók: Sotheby’s)

sotheby’s | lagerfeld | licitálás | árverés | karl lagerfeld

FOLYTASD EZZEL

Ezzel az új kollekcióval stílusosan ünnepelhetjük a telet

Három magyar tervező, akik miatt színesebb lesz a tél 

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram