Close
Kívülről és belülről is egészen hihetetlen ez a chilei ház

Kívülről és belülről is egészen hihetetlen ez a chilei ház

Egy Le Corbusier-festménysorozat inspirálta az ugyanannyira absztrakt épületet, amihez még hasonlót sem láttunk.

Smiljan Radić építész tervezte meg a chilei Vilches erdejében ezt a fekete betonházat, amelyben elképesztő geometrikus formák és ívek váltakoznak. Az építész a házhoz Le Corbusier Le Poeme de l’Angle Droit (Óda a jobb szöghöz) című absztrakt sorozatának egyik képével inspirálódott; a Hús című litográfián egy szőrös férfikarba bújtatott, meztelen nő, egy láb, egy nagy kő és két hullám látható – ezekkel az elvont formákkal kezdett a ház tervezéséhez Radić.

A ház olyan, mintha egy ember furcsa végtagjai kinyújtóznának

– magyarázza a házat az építész. A zord fekete külső csodás kontrasztban van a meleg belső cédrusburkolattal, valamint a világos falakkal. A nyitott terek egy belső udvart foglalnak körbe, a nappaliban pedig – ha nem lenne így is elég látnivaló – egy felfüggesztett kandalló levitál.

A hálószoba elképesztően tágas és óriási ablakkal tekint az erdőre, valamint egy medencéből is csodálhatjuk a hegyeket és a háromszáz bazaltkőből formázott kertet.

Ilyen formabontó házat még nem láttunk, Le Corbusier valószínűleg dobna rá egy absztrakt bólintást.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Cristobal Palma

FOLYTASD EZZEL
Ez a fekete szörny Magyarországon is bármikor felütheti a fejét
Rejtélyes épületekre bukkantak a Marson – a következő képek láttán ezt is hihetnénk, pedig egy spanyol kisvárosban járunk
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom