Close
Kívülről és belülről is egészen hihetetlen ez a chilei ház

Kívülről és belülről is egészen hihetetlen ez a chilei ház

Egy Le Corbusier-festménysorozat inspirálta az ugyanannyira absztrakt épületet, amihez még hasonlót sem láttunk.

Smiljan Radić építész tervezte meg a chilei Vilches erdejében ezt a fekete betonházat, amelyben elképesztő geometrikus formák és ívek váltakoznak. Az építész a házhoz Le Corbusier Le Poeme de l’Angle Droit (Óda a jobb szöghöz) című absztrakt sorozatának egyik képével inspirálódott; a Hús című litográfián egy szőrös férfikarba bújtatott, meztelen nő, egy láb, egy nagy kő és két hullám látható – ezekkel az elvont formákkal kezdett a ház tervezéséhez Radić.

A ház olyan, mintha egy ember furcsa végtagjai kinyújtóznának

– magyarázza a házat az építész. A zord fekete külső csodás kontrasztban van a meleg belső cédrusburkolattal, valamint a világos falakkal. A nyitott terek egy belső udvart foglalnak körbe, a nappaliban pedig – ha nem lenne így is elég látnivaló – egy felfüggesztett kandalló levitál.

A hálószoba elképesztően tágas és óriási ablakkal tekint az erdőre, valamint egy medencéből is csodálhatjuk a hegyeket és a háromszáz bazaltkőből formázott kertet.

Ilyen formabontó házat még nem láttunk, Le Corbusier valószínűleg dobna rá egy absztrakt bólintást.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Cristobal Palma

Legyen tiéd a limitált szériás giftboxunk!
Mi jobb, mint egy Roadster magazin?
A válasz egyszerű: öt Roadster magazin.
Úgy döntöttünk, összerakjuk egy díszdobozba az eddigi számainkat, és ha megrendeled magadnak vagy valaki másnak ajándékba (spoiler alert: jön a karácsony!), akkor a következő, sorrendben ötödik számunkat ajándékba kapod tőlünk.
Az öt szám együtt díszdobozban most 8950 Ft.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom