Close
Kívülről és belülről is egészen hihetetlen ez a chilei ház

Kívülről és belülről is egészen hihetetlen ez a chilei ház

Egy Le Corbusier-festménysorozat inspirálta az ugyanannyira absztrakt épületet, amihez még hasonlót sem láttunk.

Smiljan Radić építész tervezte meg a chilei Vilches erdejében ezt a fekete betonházat, amelyben elképesztő geometrikus formák és ívek váltakoznak. Az építész a házhoz Le Corbusier Le Poeme de l’Angle Droit (Óda a jobb szöghöz) című absztrakt sorozatának egyik képével inspirálódott; a Hús című litográfián egy szőrös férfikarba bújtatott, meztelen nő, egy láb, egy nagy kő és két hullám látható – ezekkel az elvont formákkal kezdett a ház tervezéséhez Radić.

A ház olyan, mintha egy ember furcsa végtagjai kinyújtóznának

– magyarázza a házat az építész. A zord fekete külső csodás kontrasztban van a meleg belső cédrusburkolattal, valamint a világos falakkal. A nyitott terek egy belső udvart foglalnak körbe, a nappaliban pedig – ha nem lenne így is elég látnivaló – egy felfüggesztett kandalló levitál.

A hálószoba elképesztően tágas és óriási ablakkal tekint az erdőre, valamint egy medencéből is csodálhatjuk a hegyeket és a háromszáz bazaltkőből formázott kertet.

Ilyen formabontó házat még nem láttunk, Le Corbusier valószínűleg dobna rá egy absztrakt bólintást.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Cristobal Palma

dizájn | festmény | absztrakt | óda a jobb szöghöz | nagy sztori

FOLYTASD EZZEL

Nemzetközi dizájnmagazin szeretett bele az ikonikus budapesti épületbe

Robert Downey Jr. malibui bungalójában visszaköszön a Vasember-stílus

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram