Close
Ehhez a légitársasághoz lehet a világon először bérletet váltani

Ehhez a légitársasághoz lehet a világon először bérletet váltani

Az új szolgáltatás bár példa nélküli a légi közlekedési ágazatban, nem biztos, hogy környezetvédelmi szempontból is megállja a helyét.

Az Alaska Airlines a világon elsőként indított előfizetéses szolgáltatást az Egyesült Államokban, melynek keretében normál és pro bérletet lehet vásárolni. Ez összesen huszonnégy retúrjegyet fedez havi negyvenhárom euróért (körülbelül tizenhatezer forintért) tizenhat nyugati parti város között, viszont emellett még adót, repülőtéri díjat és névleges viteldíjat is kell fizetniük az utasoknak, ami körülbelül huszonhat euróra (kilencezer-kétszáz forintra) jön ki oda-vissza utanként.

Havi két úttal számolva így már több mint harmincnégyezer forintra rúgnak a költségek,

ami mellé még egyéves hűségidőt is vállalni kell, azoknak azonban, akik gyakran és kiszámíthatóan utaznak hosszabb távokra, valószínűleg  nagyon megéri az ajánlat, tekintve, hogy például Anchorage és Seattle között egy útra a jegy körülbelül nyolcvan dollárba, vagyis huszonötezer forintba kerül.

A sima bérlettel a járatokra az indulás előtt legalább kilencven nappal le kell foglalni a jegyet, míg a Pro Pass birtokosai akár két órával a felszállás előttig is várhatnak a döntéssel.

Ahogyan többen is megjegyzik, az Alaska Airlines új szolgáltatása, bár példa nélküli a légiközlekedési ágazatban, nem biztos, hogy környezetvédelmi szempontból, és a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésének követelményét tekintve is megállja a helyét.

Ugyanakkor az alaszkai légitársaság sem engedi el a füle a mellett az idők szavát, és ha apró lépéseket is, de tesz a fenntarthatóságért, emellett más, igaz, sokkal furcsább innovációk is fűződnek a nevéhez.

(Forrás: euronews.com, képek: Unsplash)

légitársaság | alaska airlines | repülőjegy | bérlet

FOLYTASD EZZEL

Ezek a leginstagramosabb helyek a Közel-Keleten

Nagyon berágtak a gazdák a repceföldeken fotózkodó influenszerekre Ausztráliában

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram