Close
Ezekben a városokban nagyon jó biciklisnek lenni

Ezekben a városokban nagyon jó biciklisnek lenni

Az idei Globális Kerékpáros Index a világ kilencven városát rangsorolta abból a szempontból, hogy mennyire kedvezőek a körülmények a biciklistáknak.

A kerékpárutaktól a kerékpárlopások arányán át az időjárásig mindent figyelembe vettek, ami csak befolyásolhatja a tekerés élményét és lehetőségeit.

A lista első helyére ezek alapján Utrecht került, ahol nemcsak a kerékpárosok száma nagy – a lakosság mintegy 51 százaléka kétkeréken közlekedik –, hanem a jó minőségű és gazdag a kerékpáros infrastruktúra is, és közben nagyon kevés az esős nap.

A második helyen a nyugat-németországi Münstert találjuk,

amely többek között a kerékpáros halálesetek kis számával győz meg,

de egyébként minden más tekintetben is jó eredményeket ért el, emellett rendszeresen ad otthont különböző kerékpáros eseményeknek és fesztiváloknak.

A lista harmadik helyén Antwerpen végzett, ahol

különösen olcsók a biciklivásárlási és -karbantartási lehetőségek,

emellett kiterjedt a kerékpármegosztó-rendszer, és mintegy négyezer kerékpárút gondoskodik a gördülékeny haladásról. Íme, az első tíz helyezett!

  1. Utrecht, Hollandia
  2. Munster, Németország
  3. Antwerpen, Belgium
  4. Koppenhága, Dánia
  5. Amszterdam, Hollandia
  6. Malmö, Svédország
  7. Hangcsou, Kína
  8. Bern, Svájc
  9. Bréma, Németország
  10. Hannover, Németország
Koppenhága

A rangsor legalján a nigériai Lagost találjuk, majd Medellín, Bangkok, Tbiliszi, Moszkva, Jakarta, Hongkong, Buenos Aires, a kolumbiai Cali és Bogotá következik, amely pedig igen nagy erőfeszítéseket tesz, hogy javítson gyászos helyezésén. Magyar város nem került fel a listára.

Ha tekernél egy jót a nyár végén vagy ősszel, akkor Szlovénia tárt karokkal vár, de ezeket az európai kerékpáros utakat is érdemes kipróbálnod.

(Forrás: TimeOut, képek: Unsplash)

Utrecht | kerékpár | bicikli | legjobb városok

FOLYTASD EZZEL

Rendhagyó kártyapartin mutatta be teljes programját a harmadik Liszt Ünnep

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram