Close
Ezekben a városokban nagyon jó biciklisnek lenni

Ezekben a városokban nagyon jó biciklisnek lenni

Az idei Globális Kerékpáros Index a világ kilencven városát rangsorolta abból a szempontból, hogy mennyire kedvezőek a körülmények a biciklistáknak.

A kerékpárutaktól a kerékpárlopások arányán át az időjárásig mindent figyelembe vettek, ami csak befolyásolhatja a tekerés élményét és lehetőségeit.

A lista első helyére ezek alapján Utrecht került, ahol nemcsak a kerékpárosok száma nagy – a lakosság mintegy 51 százaléka kétkeréken közlekedik –, hanem a jó minőségű és gazdag a kerékpáros infrastruktúra is, és közben nagyon kevés az esős nap.

A második helyen a nyugat-németországi Münstert találjuk,

amely többek között a kerékpáros halálesetek kis számával győz meg,

de egyébként minden más tekintetben is jó eredményeket ért el, emellett rendszeresen ad otthont különböző kerékpáros eseményeknek és fesztiváloknak.

A lista harmadik helyén Antwerpen végzett, ahol

különösen olcsók a biciklivásárlási és -karbantartási lehetőségek,

emellett kiterjedt a kerékpármegosztó-rendszer, és mintegy négyezer kerékpárút gondoskodik a gördülékeny haladásról. Íme, az első tíz helyezett!

  1. Utrecht, Hollandia
  2. Munster, Németország
  3. Antwerpen, Belgium
  4. Koppenhága, Dánia
  5. Amszterdam, Hollandia
  6. Malmö, Svédország
  7. Hangcsou, Kína
  8. Bern, Svájc
  9. Bréma, Németország
  10. Hannover, Németország
Koppenhága

A rangsor legalján a nigériai Lagost találjuk, majd Medellín, Bangkok, Tbiliszi, Moszkva, Jakarta, Hongkong, Buenos Aires, a kolumbiai Cali és Bogotá következik, amely pedig igen nagy erőfeszítéseket tesz, hogy javítson gyászos helyezésén. Magyar város nem került fel a listára.

Ha tekernél egy jót a nyár végén vagy ősszel, akkor Szlovénia tárt karokkal vár, de ezeket az európai kerékpáros utakat is érdemes kipróbálnod.

(Forrás: TimeOut, képek: Unsplash)

Utrecht | kerékpár | legjobb városok | bicikli

FOLYTASD EZZEL

Ezért a ritka égi jelenségért érdemes lesz kimenni az udvarra a nap közepén

Budapestet is érinti ez a 46 éjszakás, folyami szuperhajós álomutazás

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram