Close
Az egész út múlhat ezen az egy döntésen: így válaszd ki a legjobb helyet a repülőn

Az egész út múlhat ezen az egy döntésen: így válaszd ki a legjobb helyet a repülőn

Az egész repülőutat meghatározza, hogy milyen ülésen sikerül helyet kapnunk. Ha választhatunk, ezt a néhány szempontot érdemes megfontolnunk.

Egy jó ülés kényelmes, jól megközelíthető, biztonságos, jó kilátást és kellő privátszférát biztosít. Anton Radchenko, az AirAdvisor szakértője összefoglalta, hogy melyek a legjobb és a legrosszabb ülések a repülőn.

A szakember szerint a legtöbb kényelmi szolgáltatást a repülőgép eleje nyújtja: ide érkeznek meg először az ételek és italok, kisebb a turbulencia, és innen lehet először leszállni.

A legnépszerűbbek az ablak melletti ülések, elsősorban, de nem kizárólag a kilátás miatt: az ablakot lehet fejtámlának használni, és nem kell felállnunk, ha a szomszédunk mosdóba akar menni. Mint Radchenko hozzáteszi, a bal oldalon általában nagyobb a „fejtámaszhely“, mint a jobb oldalon.

A középső, szárny melletti ülések a legkényelmesebbek, érdemes ideülniük azoknak, akik hajlamosak rosszul lenni útközben, vagy egyszerűen csak a lehető legzökkenőmentesebb utazásra vágynak.

A folyosói üléseken egy kis extra térhez juthatunk, nyújtózhatunk és felhajthatjuk a kartámaszt, valamint az út során bármikor könnyen felállhatunk, hogy mozogjunk egy kicsit vagy mosdóba menjünk.

A válaszfalnál található ülések hátránya, hogy nem mindig tárolhatjuk a csomagot a lábunknál, ugyanakkor extra tér és privátszféra állhat a rendelkezésünkre, és hamarabb kaphatjuk meg az italokat, és ha babával utazunk, itt találhatjuk a mózsekosarat.

Bizonyos helyeknek viszont több a hátrányuk, mint az előnyük.

A repülőgép hátsó részén jobban lehet érezn a turbulenciát, és ezek a helyek jellemzően hangosabbak is, mivel a közelben vannak a repülőgép hajtóművei.

De a leghangosabb helyet a konyha mellett találjuk, ahol a repülőgép személyzete tartózkodik a repülés alatt, és a mosdó melletti ülések sem a csendességükről híresek. A vészkijárat mellett extra lábtérhez juthatunk, de nem dönthetjük hátra az ülést, és nem tárolhatjuk a csomagot a lábunk mellett.

Ez az egyszerű utazási trükk hihetetlenül kényelmessé teszi a repülést, akárcsak első látásra ez a ruhadarab, amit viszont nagyon nem ajánlott viselni az úton.

(Forrás: HuffingtonPost, képek: Unsplash, Getty Images)

legjobb | legrosszabb | repülő | ülés | helyek

FOLYTASD EZZEL

Háromnapos kanyartúra négy ország érintésével a Júliai-Alpokban, egy igazán klassz túramotorral, a régió legszebb útjain

Amikor megérint a prémium autózás érzése – a Pappas Auto három évtizede hazánk élvonalában

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram