Close
Ezeket a városokat érdemes megcélozni külföldön tanuláshoz

Ezeket a városokat érdemes megcélozni külföldön tanuláshoz

Egy friss tanulmány a legjobb egyetemi városokat rangsorolta.

A QS Best Student Cities 2022 több mint száz külföldi várost vizsgált, a lista élmezőnyébe leginkább európai és ázsiai helyek kerültek.

A győztes kiléte talán nem annyira meglepő:

London végzett az első helyen, ugyanis a brit főváros mindent meg tud adni, amire egy fiatal egyetemista vágyhat, legyen az kiemelkedő kulturális élet (valamennyi múzeum ingyenesen látogatható), kiterjedt szórakozási lehetőségek és nem utolsó sorban (az onnan elérhető nagyvárosokat tekintve) kiváló lokáció.

London után München következik, aztán holtversenyben Szöul és Tokió jön, Berlin pedig éppenhogy lemaradt a dobogóról.

A rangsor nagyjából akkor készült el, amikor az Egyesült Királyság azt tervezi, hogy kötelező karantén nélkül fogadja az oltással rendelkező  amerikai és európai turistákat. Az ország emellett megszüntette a kapacitásra vonatkozó korlátozásokat és feloldotta a maszkviselést érintő szabályokat is.

Ami a lista további helyezettjeit illeti, legjobb amerikaiként a kilencedik helyen zárt Boston végzett, amely a Harvardtól és az MIT-től kezdve a Boston University-n át az Emerson College-ig rengeteg kiváló opciót kínál, nem beszélve a város kiemelkedő történelmi hagyatékáról. Ausztrália két várossal képviselteti magát a top 10-ben: Melbourne a hatodik, Sydney pedig a nyolcadik helyet szerezte meg (közéjük Zürich ékelődött be). Párizs viszont kicsúszott a legjobbak közül, holott a francia főváros tele van híres múzeumokkal és számtalan olyan kávézóval, ahová szívesen ülnek be tanulni a diákok.

Tanulni pedig sohasem késő – még akkor sem, ha már lediplomáztál. Akadnak felnőtteknek szóló, magával ragadó külföldi tanulmányi programok is, mint mondjuk ezek a toszkán csodák, melyeken a borokkal lehet közelebbről megismerkedni.

A teljes listát – amin egyébként Budapest az 58. helyen található – ide kattintva lehet böngészni.

Nyáron is gördülnek akadályok a külföldre utazók elé, de a korlátozások és a folyton változó feltételek ellenére sokan nekivágtak a világnak, hogy élvezzék kicsit a napsütést, a tengerpartot vagy a hegyeket. De hová vágynak most a nyaralni indulók?

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Getty Images, Pixabay)

FOLYTASD EZZEL
Ilyen változatos programokkal vár idén is az osztrák tél
Ez a magával ragadó sziget tűnt fel a legutóbbi James Bond-filmben
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom