Close
Kiderült, melyik ország a legkeresettebb üdülési célpont az egész világon

Kiderült, melyik ország a legkeresettebb üdülési célpont az egész világon

Természetesen egy mesés tájakban, világörökségi helyszínekben, ókori városokban és pompás strandokban gazdag ország végzett az élen, ahol még az ételek is kiválóak.

A TravelSupermarket által végzett felmérés arra kereste a választ, jelenleg melyik ország számít a legfelkapottabb nyaralóhelynek, mire keresnek rá az emberek legtöbbször, amikor a következő üdülésüket tervezgetik. A válasz megtalálása érdekében a Google kulcsszókeresőjét vetették be, az eredmények pedig kissé meglepőek lehetnek.

Kiderült, hogy Európa egyértelműen vezet, az öt legkeresettebb üdülési célpont közül négy itt található. Az abszolút favorit pedig nem más, mint Olaszország, több mint 220 ezren keresnek rá havonta.

Persze akadnak azért különbségek, hiszen amíg az Egyesült Államok, Kanada, Oroszország, Brazília, Kína, Mexikó és India lakosai körében egyértelműen Olaszország a legkeresettebb nyaralóhely, addig például az Egyesült Királyság, Izland, Norvégia és Algéria lakói Spanyolországra kerestek rá a legtöbbször üdüléssel kapcsolatosan. Érdekesség, hogy maguk az olaszok is Spanyolországba mennek a legszívesebben nyaralni, míg az ausztrálok számára a Maldív-szigetek az elsődleges.

Mindent egybevetve a következőképpen fest az első öt helyezett: Olaszország, Spanyolország, Ausztrália, Görögország, Franciaország. Az európai dominanciát tehát csupán a harmadik helyen álló Ausztrália tudta megtörni.

Ez is érdekelhet:

(Képek: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Ez a magával ragadó sziget tűnt fel a legutóbbi James Bond-filmben
Vízágyúkat kellett bevetni, annyian tüntetnek a kötelező védettségi igazolvány ellen Triesztben
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom