Close
Kiderült, melyik ország a legkeresettebb üdülési célpont az egész világon

Kiderült, melyik ország a legkeresettebb üdülési célpont az egész világon

Természetesen egy mesés tájakban, világörökségi helyszínekben, ókori városokban és pompás strandokban gazdag ország végzett az élen, ahol még az ételek is kiválóak.

A TravelSupermarket által végzett felmérés arra kereste a választ, jelenleg melyik ország számít a legfelkapottabb nyaralóhelynek, mire keresnek rá az emberek legtöbbször, amikor a következő üdülésüket tervezgetik. A válasz megtalálása érdekében a Google kulcsszókeresőjét vetették be, az eredmények pedig kissé meglepőek lehetnek.

Kiderült, hogy Európa egyértelműen vezet, az öt legkeresettebb üdülési célpont közül négy itt található. Az abszolút favorit pedig nem más, mint Olaszország, több mint 220 ezren keresnek rá havonta.

Persze akadnak azért különbségek, hiszen amíg az Egyesült Államok, Kanada, Oroszország, Brazília, Kína, Mexikó és India lakosai körében egyértelműen Olaszország a legkeresettebb nyaralóhely, addig például az Egyesült Királyság, Izland, Norvégia és Algéria lakói Spanyolországra kerestek rá a legtöbbször üdüléssel kapcsolatosan. Érdekesség, hogy maguk az olaszok is Spanyolországba mennek a legszívesebben nyaralni, míg az ausztrálok számára a Maldív-szigetek az elsődleges.

Mindent egybevetve a következőképpen fest az első öt helyezett: Olaszország, Spanyolország, Ausztrália, Görögország, Franciaország. Az európai dominanciát tehát csupán a harmadik helyen álló Ausztrália tudta megtörni.

Ez is érdekelhet:

(Képek: Getty Images)

Close