Close
Megszámolták: ez az ország rejti a legtöbb természeti csodát

Megszámolták: ez az ország rejti a legtöbb természeti csodát

Ha azt gondoljuk, hogy a szépséget nem lehet számokban mérni, lehet, hogy tévedünk.

A pénzügyekkel foglalkozó money.co.uk friss tanulmánya természeti látnivalók szerint rangsorolta a világ legszebb országait. A kutatók megszámolták, hány korallzátony, hegylánc és vulkán, nemzeti park és védett terület található az adott helyen.

Indonézia

Az eredmények annyira nem meglepőek. Tizenhétezer szigetével, több mint ötvenezer kilométeres tengerpartjával, száznegyvenhét vulkánjával és számtalan világraszóló korallzátonyával és esőerdejével Indonézia került a lista élére. Az ország legnépszerűbb természeti látnivalói közé tartozik a szumátrai és borneói trópusi erdő, az orangutánrezervátum, és számos világörökségi helyszín, mint például a Komodo Nemzeti Park.

Az indonéziai Padar sziget

Indonézia után a dombokkal, hegycsúcsokkal és aktív vulkánokkal tarkított Új-Zéland következik, mely kedvelt filmforgatási helyszín. Az országban említésre méltóan magas a gleccserek száma, százezer négyzetkilométerre több mint ötezer jut belőlük.

A dobogó harmadik fokán Kolumbiát találjuk szintén hosszú partszakaszával, melyen festői karibi strandok csalogatják a látogatókat.

A táj változatosságára sem lehet panasz, az Andok-hegységtől az amazonasi esőerdőig gazdag tárházát nyújtja a felfedezni valóknak,

és ötszázezer négyzetkilométernyi trópusi erdő is található ott. Európából csak Franciaország került be a top tízbe, méghozzá a nyolcadik helyen.

A kolumbiai Guatapé

Íme az első tíz helyezett:

1. Indonézia
2. Új-Zéland
3. Kolumbia
4. Tanzánia
5. Mexikó
6. Kenya
7. India
8. Franciaország
9. Pápua Új-Guinea
10. Comore-szigetek

Ha a legszebb látnivalók nyomába erednél, megtudhatod, hol található a világ legszebb városa, a legszebb szivárvány vagy a legszebb sziget.

(Forrás: timeout.com, money.co.uk, képek: GettyImages, Unsplash)

természeti kincsek | természeti csoda | természeti értékek | rangsor | lista

FOLYTASD EZZEL

Ha Róma környékén jársz, ezt a gyönyörű helyet nem hagyhatod ki

Megnéznéd a Niagara-vízesést az Eiffel-torony tetejéről nyolcszáz forintért?

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom