Close
Megszámolták: ez az ország rejti a legtöbb természeti csodát

Megszámolták: ez az ország rejti a legtöbb természeti csodát

Ha azt gondoljuk, hogy a szépséget nem lehet számokban mérni, lehet, hogy tévedünk.

A pénzügyekkel foglalkozó money.co.uk friss tanulmánya természeti látnivalók szerint rangsorolta a világ legszebb országait. A kutatók megszámolták, hány korallzátony, hegylánc és vulkán, nemzeti park és védett terület található az adott helyen.

Indonézia

Az eredmények annyira nem meglepőek. Tizenhétezer szigetével, több mint ötvenezer kilométeres tengerpartjával, száznegyvenhét vulkánjával és számtalan világraszóló korallzátonyával és esőerdejével Indonézia került a lista élére. Az ország legnépszerűbb természeti látnivalói közé tartozik a szumátrai és borneói trópusi erdő, az orangutánrezervátum, és számos világörökségi helyszín, mint például a Komodo Nemzeti Park.

Az indonéziai Padar sziget

Indonézia után a dombokkal, hegycsúcsokkal és aktív vulkánokkal tarkított Új-Zéland következik, mely kedvelt filmforgatási helyszín. Az országban említésre méltóan magas a gleccserek száma, százezer négyzetkilométerre több mint ötezer jut belőlük.

A dobogó harmadik fokán Kolumbiát találjuk szintén hosszú partszakaszával, melyen festői karibi strandok csalogatják a látogatókat.

A táj változatosságára sem lehet panasz, az Andok-hegységtől az amazonasi esőerdőig gazdag tárházát nyújtja a felfedezni valóknak,

és ötszázezer négyzetkilométernyi trópusi erdő is található ott. Európából csak Franciaország került be a top tízbe, méghozzá a nyolcadik helyen.

A kolumbiai Guatapé

Íme az első tíz helyezett:

1. Indonézia
2. Új-Zéland
3. Kolumbia
4. Tanzánia
5. Mexikó
6. Kenya
7. India
8. Franciaország
9. Pápua Új-Guinea
10. Comore-szigetek

Ha a legszebb látnivalók nyomába erednél, megtudhatod, hol található a világ legszebb városa, a legszebb szivárvány vagy a legszebb sziget.

(Forrás: timeout.com, money.co.uk, képek: GettyImages, Unsplash)

természeti értékek | lista | természeti csoda | természeti kincsek | legszebb

FOLYTASD EZZEL

Ebben az országban most inkább ne szálljunk be az alternatív taxiba

Erre indulj, ha Horvátország kicsiny Velencéit keresed!

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram