Close
A legvagányabb sötétítő, ami elhozza a szobádba New Yorkot

A legvagányabb sötétítő, ami elhozza a szobádba New Yorkot

Bármilyen átlagos lakásból egy mozdulattal New York-i penthouse-t varázsol a sötétítő függöny, ami amilyen egyszerű, olyan zseniális.

– Egy szép napon ez mind a tiéd lesz, fiam!
– Mi, a függöny?

Akár a Monty Python klasszikusát megidéző jelenetekhez is vezethez a Holeroll nevű egyszerű, de nagyon mutatós új sötétítőfüggöny. Az ukrán dizájn meglepett már bennünket nemrég, most ismét Kijevből jött a váratlan fejlesztés.

Nem gondolnánk, hogy egy sötétítőn túl sokat lehet variálni, de a Holeroll egy huszárvágással teljesen új dimenzióba emeli a témát. Pontosabban sok kis kivágásból városképek állnak össze, olyan ismert épületekkel, mint a New York-i Chrysler Building.

Külön öröm lehet, hogy az égbolt színeváltozásával a metropolisz látképe is mindig más és más, még jobban visszaidézve ezzel egy valódi kilátást, ugyanakkor a látványhoz nem kapcsolódik zaj vagy füst (hacsak nem egy másik metropoliszból nézzük New Yorkot).

És nyilván továbbgondolható az ötlet, más városok megmutatásával, vagy akár több város csereberélésével, személyes kedvencek megjelenítésével.

De éppenséggel össze is játszhat a sötétítő városképe a falon lévő minimalista 3D-s térképpel, amelyet viszont nem Ukrajnából, hanem a CityWoodtól rendelhetjük meg. A lézerrel megmunkált, díjnyertes dizájn egyszerre elegáns és dögös, és számtalan világvárossal megrendelhető.

Verziók New Yorkra: Holeroll és CityWood
Velük is összejátszhat NYC: Budapest, Boston, Barcelona

Nem lenne ellenünkre, ha az egyik falon New York vagány és precíz, fából készült 3D-s térképét látnánk, a szemközti ablakon pedig sötétedés után a város hangulata köszönne vissza, visszatükrözve a fények természetes változását.

függöny | belsőépítészet | design | ukrajna | dizájn

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram