Close
Legyőzheti a közösség ereje a közösségi távolságtartást?

Legyőzheti a közösség ereje a közösségi távolságtartást?

A Highlights of Hungary Special #3 epizódjában Horváth Berta Lillával, a Van Helyed Alapítvány egyik patrónusával, Gusztos Péterrel, a Suhanj! Alapítvány alapítójával, Horn Tamással, az Adománytaxi alapítójával és Frankó Luca pszichológussal beszélgettek a Social distance vs. social power témaköréről, arról, hogy mennyire vagyunk szolidárisak nemcsak békeidőben, hanem ebben a kiélezett helyzetben is, hogyan lehet fenntartani ezt az érzékenységet, illetve hogyan tud a személyesség megmaradni.

A civil szervezetek és önkéntesek szerepe nélkülözhetetlen, és most talán még jobban rászorulnak a segítségre, de szerencsére sok pozitív példát találhatunk az összefogásra. „Nagyon sokan jelentkeznek önkéntesnek, adományozónak, azok is, akik eddig nem tudtak, vagy nem mozgatta meg ez a gondolat. Nagyobb összefogás van, mint eddig valaha” – halljuk Horváth Bertától.

Fontos az is, hogy megértsük, hogyan tudunk segíteni, illetve tudjunk adaptálódni a helyzethez. „Megváltozott a tevékenységünk, de ez most mindenkire igaz, mindenki innovációra szorul, de ez egy jó dolog szerintem” – mondja Horn Tamás

Ha a krízis pozitív hozadékaira gondolunk, Gusztos Péter szavai megerősíthetnek minket: „Rengeteg dolog van, amit már most megtanultunk ebből. Ezek a hetek tökéletesen alkalmasak arra, hogy az ember egy picit azzal szembesüljön, hogy mi az, ami valóban hiányzik. Egy csomó minden van, amiről kiderül, hogy le tudunk róla mondani.”

Ahogy Frankó Luca is rávilágít a válság utáni biztató kilátásokra: „Ha túl vagyunk ezen a válságon, akkor itt abszolút benne van a növekedés lehetősége, mert új szkilleket tudunk szerezni, meg tudunk tapasztalni olyan összefogásokat, olyan magatartásokat, amikről magunk sem gondoltuk volna, hogy képesek vagyunk rá.”

A podcastet ide kattintva lehet meghallgatni, a harmadik special epizód errefelé található.

További kapcsolódó tartalomért kövesd a Highlights of Hungary Facebook- és Instagram-oldalait.

podcast | highlights of hungary

FOLYTASD EZZEL

Kihagyhatatlan ínyencségek – Két premier a Bartók Tavasz bemutatói közül, amin ott kell lenni

Új utak és régi kedvencek – Legendák állnak a Müpa színpadán március 30-án

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom