Close
Nem tud kinyitni a népszerű magyar termálfürdő, a tanuszodát javasolják helyette a turistáknak

Nem tud kinyitni a népszerű magyar termálfürdő, a tanuszodát javasolják helyette a turistáknak

Idén sem tud kinyitni a letenyei termálfürdő – adta hírül a termalonline.hu. A lap információi szerint korábban rendkívül népszerű volt a létesítmény, azonban már a koronavírust megelőzően is anyagi gondokkal küzdöttek.

A Zala megye délnyugati részén található Letenyén 2003 óta működött termálfürdő és kemping a nyári időszakban. A helyiek és a környéken élők kifejezetten kedvelték, kedvező jegyára és négy medencéje miatt.

A fürdőben nagymedence, ülőmedence, tanmedence és gyerekmedence is működött.

2018-ban azonban a téli időjárás komoly károkat okozott, amiket abban az évben nem tudtak orvosolni, így ebben az évben zárva maradtak. 2019-ben bár kinyitottak, 2020-ban kitört a járvány, így sem akkor, sem a rá következő évben nem tudták a strandolókat fogadni, tavaly pedig pénz nem volt az újranyitásra.

Bár felvetődött, hogy eladják a termálfürdőt, ebből eddig semmi sem lett, így a létesítmény is zárva marad.

Megnyílik viszont hamarosan a város új tanuszodája, amelyhez a vizet a feltételezések szerint a termálfürdő hideg vizes kútjából fognak biztosítani.

(Forrás: Termalonline, fotó: Getty, illusztráció)

strand | termálfürdő | uszoda | fürdő | tanuszoda

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

A kaktusz, ami lehoz a netről, hogy bevezessen az unatkozás művészetébe

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram