Close
Így tudsz tökéletesen kikapcsolódni a magyar Alpokban – Lifestyle Hotel Mátra

Így tudsz tökéletesen kikapcsolódni a magyar Alpokban – Lifestyle Hotel Mátra

A Lifestyle Hotel Mátra idén télen is ideális választás, ha felhőtlen kikapcsolódásra vágyunk a Mátra varázslatos hegyei között. A tavaly óta a BDPST Group üzemeltetésében működő szálloda ügyesen törli el a határokat a Mátra magával ragadó erdőségei és a komfortos kényelmet kínáló szálloda között. Itt minden pillanatban a természetben érezhetjük magunkat, közben kényelmesen fogyaszthatjuk a minden jót kínáló büféreggelit vagy vacsorát, vagy éppen a spa forróvizes medencéiből nézhetjük, ahogy odakint a hideg szél végigborzolja a Mátra vadonjának sűrű lombjait.

A hegyekbe fönn

Ha van Magyarországon hely, ami a leginkább hasonlít az Alpokra, az a Mátra. A hegyek magassága természetesen nem összemérhető a korábban említett hegylánc drámai, többezer méteres óriásaival, de a hangulat mégis emlékeztethet minket egy klasszikus, komoly alpesi tájra. Mit találunk itt? Egyre magasabbra vívő, sűrű szerpentineket, az ég felé nyúló, haragoszöld fenyveseket, sűrű növénytakaróval borított hegyeket és dombokat, a völgyek oldalában pihenő tehéncsordákat. Télen erre működik sípálya is, és itt található az ország legmagasabb pontja, a Kékestető. A levegő hűvös és tiszta, a Mátra energiája pedig láthatatlanul feltölt és megnyugtat. A magasban vagyunk. Itt, a régió mélyzöld – ősszel és télen mélybarna –, lombos mélyén található a Lifestyle Hotel Mátra.

A Lifestyle Hotel Mátrában lenni olyan, mintha egy nagyon jó barátnál lennénk vendégségben, vagy éppen otthon lazítanánk.

Feszengeni semmi okunk, a légkört belengi valami láthatatlan könnyedség.

Hogy ez a személyzet közvetlenségének és kedvességének, a dizájnnak, a szálloda filozófiájának, vagy a szállodát körbeölelő hegyek látványának köszönhető, azt nehéz megmondani, de ez a barátságos légkör szinte kézzel fogható. A szállodára roppant könnyű lenne azt mondani, hogy a családosok kedvence: Gyerekekkel ide eljönni felüdülés, senkinek a szeme sem rebben, ha a gyerek pár decibellel hangosabban kommunikál, mint kellene, vagy éppen kedve támad körberohanni az asztalok között. Ugyanakkor kettesben töltött romantikus elvonulásra is alkalmas, hiszen minden együtt van ahhoz, hogy az ide érkező párok tökéletesen egymásra hangolódhassanak.

Meditatív pihenés a spában

A kétszintes, 1200 négyzetméteres wellness-részlegen többféle szauna, gőzfürdő és pezsgőfürdő vár minket, és van gyerekmedence is.

A zubogó forróvizes medencéből kinézni a dérrel borított fákra semmihez sem hasonlítható meditatív élmény, kisimítja a hétköznapokban összegubancolódott idegeket.

Aki nyáron megy, az egy hatalmas, kültéri medencét is élvezhet, de most télen, a benti részlegen is bőven van hol élvezni a wellness nyújtotta ellazító örömöket.

Fullos kényelem a szobákban is

A földszínekkel díszített, légkondicionált, elegáns, nemdohányzó szobákban LCD tévé is rendelkezésre áll.

A mátrai magasélet netovábbja a három lakosztály, amelyek beépített jakuzzival, illetve egy méretes terasszal is rendelkeznek.

A 114 szobás Lifestyle Hotel négy rendezvénytermében összesen 415 vendég fér el, a termeket pedig a legújabb technológiával szerelték fel, hogy a konferenciák vagy más események számára a legprofibb színvonalat hozzák.

A Mátra szívében

Ha kilépnénk a szállóból, rengeteg lehetőség vár ránk. Felfedezhetjük a Mátra különböző túraútvonalait sétálva, futva, segwayen, kerékpáron, vagy huskykkal. Igen, Alaszka hangulatát megidézve felpattanhatunk egy huskyk vontatta szánra – természetesen csak hó esetén –, vagy akár egy kiskocsira. Mátrafüred környékén relatíve gyakori látvány a huskyfogat, amint ezek a fürge kutyusok boldogan ügetnek a fák között. Az Oxygen Adrenalin kalandpark alig két kilométerre fekszik, a szálloda tizenöt km-es körzetében pedig jó hóviszonyok esetén síelni is lehet.

A Kékestető hat kilométer, gyalog felfedezni combos túra, de minden másodperce megéri. Tavasszal, virágzás idején lélegzetelállítóan szép, de télen is szemrevaló látvány a gyöngyöstarjáni vérszilva fasor. Ha már itt járunk, néhány palack borért érdemes benézni a Sol Montis borászathoz.

Terülj-terülj asztalkám reggel és este

A reggeli és a vacsora büférendszerben zajlik, az ebéd à la carte módon működik. Aki a spa részlegen lesz éhes, annak sem kell aggódnia, ott is lehet rendelni a bárétlapról. A büféreggeli kínálata rendkívül gazdag, a könnyedebb fitneszmegoldások mellett nagy szerepet kapnak a kifejezetten nehéz finomságok is: a pacal, a lecsó és a hurka sem ritka látvány errefelé.

– Amikor le akartam venni a pacalt a büféreggeli étlapjáról tiltakoztak a vendégek– mondta Kovács Sándor, a Lifestyle Hotel vezető séfje. – A terv, hogy hétvégén sok környékről származó házi termék kerüljön a vendégek elé.

Kovács Sándor épít a Mátra ízeire

A mátrai borvidék krémje

A borlapon megjelennek a helyi borok, és ez az állítás normális esetben magától értetődőnek hangzana, de sajnos mégsem az. Valami furcsa oknál fogva a helyi borvidék sokak szerint inkább a mennyiségről, mint a minőségről szól, de akad néhány lelkes borász, aki szeretne ezen változtatni. Ahogy a BDPST Group egyéb szállóiban, a borokra itt is komoly hangsúly kerül.

A Michelin kalauz által a 2022-es év sommelier-jének megválasztott Langó Tamás sok energiát fektet abba, hogy megtalálja a régió legjobb tételeit.

Ha itt kezdjük meg az ismerkedést a mátrai borokkal, nem fogunk csalódni: a borlapon nyugodtan rábökhetünk a N.A.G, a Sol Montis vagy a Centurio tételeire, jól fogunk járni.

Az év végén is jó választás

A mátrai intézmény nagy erőkkel készül az ünnepekre, hogy karácsonykor és szilveszterkor is tökéletes kikapcsolódást nyújtson mindenkinek, aki ide érkezik. December 25 és 28 között karácsonyi specialitások érkeznek az étlapra. Minden este lesz DJ, a gyerekeket pedig egy bűvész fogja szórakoztatni.

A szilveszter itt december 30-án kezdődik, és január elsejéig tart. A három nap során tartalmas program vár a bulizókra: koncert, stand up est, kaszinózás, bűvész show és újévi brunch is lesz, szóval nagyon megéri itt befejezni 2022-öt és itt indítani 2023-at.

(Fotó: Kőrösi Tamás)

bdpst group | Mátra | karácsony | lifestyle hotel mátra | hotel

FOLYTASD EZZEL

Középkori mesevilágba repít a kőkunyhók falva Olaszországban

Kiderült, melyek az Egyesült Királyság kedvenc és legtöbbet kritizált látványosságai

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram