Close
Megfizethetetlen lett az előrendelhető Light Phone II “butatelefon”

Megfizethetetlen lett az előrendelhető Light Phone II “butatelefon”

2020 márciusában már a kezünkben tarthatjuk a Light Phone II-t, egy gyönyörűen kivitelezett, egészen minimalista stílusban megálmodott telefont. Különlegessége, hogy az úgynevezett “dumb phone” kategóriában indul, vagyis “buta”. Nincs internet, nincs fotó, nincs e-mail, közösségi média, és úgy eleve applikációk. Nyugalmunkért cserébe kicsit több mint háromszázötven dollárt kérnek el a gyártók. 

Reggel hozzá nyúlunk először, mikor lekapcsoljuk az ébresztőt. Megszállottabbak már félig beragadt szemmel e-mailt olvasnak (munkaügyekről), és már azelőtt végigolvassák a teendőiket a telefonon, mielőtt valójában beérnének a munkahelyükre. A nyolc óra alatt sokszor kézbe kerül, hogy aztán akár ebédkor folytathassuk a scrollozást, míg vissza nem érünk az asztalunkhoz… a géphez, ahol folytatódhat a munka melletti folyamatosan nyitva lévő chatablakok, közösségi média használata.

Hazafele a villamoson is rá vagyunk tapadva a képernyőre, csaknem státuszfrissítésből értesülünk arról, hogy elkezdett esni a hó, ahelyett, hogy kitekintenénk a jármű ablakán.

Elvesztünk. Oda a szabadság, a boldog idők.

Ennek a végtelen körforgásnak szeretnének véget vetni a Light Phone II készítői. Ez a kézbe tökéletesen illeszkedő, szerintünk kicsit az iPhone 4-re hajazó telefon éppen annyi dolgot tud, amivel annyi éven át teljesen meg voltunk elégedve: hívást és üzeneteket kezdeményezni és fogadni, számolni, ébreszteni, két-három napig töltés nélkül rendelkezésre állni. Wifi- és Bluetooth-kapcsolódásra képes, internetböngésző és egyéb alkalmazások viszont sosem lesznek rajta.

A Light Phone II kijelzője elég menő, e-inkes, ami papírszerű érzést jelent, hasonló technológiát, mint amilyen az e-book olvasóké. Keveset vesz le az akkumulátor készenléti idejéből, minden szögből ugyanúgy látszik, erős napfény esetén is ugyanolyan élmény a képernyőre nézni.

És hogy miért mondtuk, hogy megfizethetetlen?

Mert hihetetlen szabadságot ad, olyan felelősségeket és rossz beidegződéseket szabadít fel, amikről az okostelefonok megjelenése előtt még nem is tudtunk. Áldás a technológia, és ha ügyesen és tudatosan használjuk például a smartphone-t, csak a pozitív tulajdonságait és hatásait érzékeljük. De, ha rácsúszunk a folyamatos online jelenlétre, nehéz visszaérkezni a jelenbe. Ebben segít a Light Phone II.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Light Phone II) 

Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.

Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom