Close
Lofoten fölött a csillagok is olyan csodálatosak, mint a sarki fény

Lofoten fölött a csillagok is olyan csodálatosak, mint a sarki fény

Az Északi-sarkkörtől északra, a 67. és a 68. szélességi fok között fekvő varázslatos Lofotent elsősorban a sarki fény kapcsán szoktunk emlegetni, pedig a Norvégiához tartozó szigetcsoporton akkor is csodát láthatunk az égen, ha épp elbújt az aurora borealis.

Az UNESCO Világörökségéhez tartozó, fényszennyezettségtől mentes helyen a tiszta égboltnak köszönhetően órákig belemerülhetünk a saját fénnyel rendelkező égitestek látványába, és elgondolkodhatunk rajta, milyen elképesztően szépek, milyen rettenetesen messze vannak tőlünk és milyen aprók vagyunk a felfoghatatlan méretű univerzumban.

Ez is érdekelhet:

(Fotó: Unsplash)

norvégia | lofoten | csillagok | video | sarki fény

FOLYTASD EZZEL

Elegáns reggeliző a Duna partján, ahová nemcsak az ételekért, hanem a hangulatért is megyünk

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram