Close
Lofoten fölött a csillagok is olyan csodálatosak, mint a sarki fény

Lofoten fölött a csillagok is olyan csodálatosak, mint a sarki fény

Az Északi-sarkkörtől északra, a 67. és a 68. szélességi fok között fekvő varázslatos Lofotent elsősorban a sarki fény kapcsán szoktunk emlegetni, pedig a Norvégiához tartozó szigetcsoporton akkor is csodát láthatunk az égen, ha épp elbújt az aurora borealis.

Az UNESCO Világörökségéhez tartozó, fényszennyezettségtől mentes helyen a tiszta égboltnak köszönhetően órákig belemerülhetünk a saját fénnyel rendelkező égitestek látványába, és elgondolkodhatunk rajta, milyen elképesztően szépek, milyen rettenetesen messze vannak tőlünk és milyen aprók vagyunk a felfoghatatlan méretű univerzumban.

Ez is érdekelhet:

(Fotó: Unsplash)

Itt a Roadster legújabb, negyedik száma!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom