Close
Így úszhatják meg ingyen a várható közlekedési káoszt a londoniak

Így úszhatják meg ingyen a várható közlekedési káoszt a londoniak

Egy bérelhető kerékpárokat üzemeltető cég segít elkerülni a londoniaknak a várható ingázási káoszt azzal, hogy díjmentesen használható bringákat ajánl fel a metrósztrájk idejére.

A közelgő, augusztus 18-20. közé tervezett munkabeszüntetés kapcsán a Swapfiets hét napra ingyen kölcsönöz kerékpárokat az ingázóknak. A londoniak augusztus 17-től juthatnak egy-egy kétkerekűhöz a Swapfiets Spitalfields üzletében.

A holland kerékpár-előfizetési szolgáltatás alapból egy hónapra mindössze 16,90 fonttól (kb. nyolcezer forinttól) kínál kerékpárokat, melyekhez igény szerinti karbantartás és javítás is jár. Katarina Hlavata, a Swapfiets nagy-britannai igazgatója elmondta: “Tudjuk, hogy a napi munkába járás miatt a tömegközlekedésre támaszkodó londoniak számára nincs frusztrálóbb egy metrósztrájknál, ezért szeretnénk száz Swapfiets kerékpárt biztosítani nekik (érkezési sorrendben), hogy megpróbáljuk megkönnyíteni az életüket.”

Reméli továbbá, hogy ezzel arra ösztönzik az embereket, legalább a sztrájk idejére váltsanak közlekedési módot,

illetve sok londoni megfontolja és értékelni fogja majd a kerékpározás egészségügyi és környezetvédelmi előnyeit, és elgondolkodnak rajta, hogy hosszabb távon is érdemes lenne a kerékpárt választani a bejáráshoz.

A biciklivel történő rendszeres munkába járás során 45 százalékkal alacsonyabb lehet a rákos megbetegedések, és 46 százalékkal a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázata. Ha valaki naponta csak egyszer száll bringára, az évente körülbelül 0,5 tonna szén-dioxid-kibocsátással csökkentheti a szén-dioxid-kibocsátását.

Bármelyik idegen városba először elutazni nem mindig egyszerű, és egy akkora metropoliszban, mint London, hamar rá lehet jönni, mennyi, de mennyi ki nem mondott szabály létezik, amivel minden vendégnek tisztában kell(ene) lennie. Segítünk elkerülni a turisztikai baklövéseket.

(Forrás: Independent, fotók: Unsplash)

ingyenes | london | kerékpár | tömegközeledés | sztrájk

FOLYTASD EZZEL

Itt épül és ilyen csodás lesz a világ legnagyobb geotermikus lagúnája

Ez a cég keres valakit, aki 21 millió forintért bejárja Izland legcsodásabb tájait

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom