Close
Soha nem tűnt még ilyen kellemesnek visszatérni az iskolába

Soha nem tűnt még ilyen kellemesnek visszatérni az iskolába

Londonban új értelmet nyert az iskola a második otthonunk kifejezés.

Clerkenwell városrészben járunk, ahol egy 19. században még iskolaként működő épületben alakítottak ki lakást. A Coffey építészeti iroda igyekezett minél több mindent (például a padlót és a hatalmas ablakokat) meghagyni az osztályterem eredeti karakteréből, hogy felhívja a figyelmet az egyébként gyönyörű történelmi épület finomságaira.

Kellemes, parkos környezetben, fák és szépen kidolgozott kertek társaságában találjuk az 1892-ben felhúzott épületet. Sokáig iskolaként használták, aztán az ezredforduló környékén már lakásként funkcionált, illetve kereskedelmi célokat is szolgált. Maga a kerület egyébként az angol főváros egyik legizgalmasabbja és legdivatosabbja, számos kortárs galéria, étterem és színház található arrafelé.

A tervezők a szűk és sötét félemelet megszüntetésével és a lépcső áthelyezésével tágasabb és világosabb helyiségeket álmodtak meg az egyik saroktoronyban. A bútorok egy része világos tölgyfából készült, a falak mögé tárolókat, a tolóajtók mögé pedig hálószobát rejtettek. Az emeletre fenyőfából összerakott masszív lépcső vezet fel, ahol aztán egy kisebb tanulószobát is kiakítottak az egyik háló mellett.

Összesen két hálószobát, egy elbűvölő konyhát (ami lényegében a nappali is), két fürdőszobát és két kisebb szobát rendeztek be, de ami talán a legjobb, hogy a klasszikusan rideg, egyszerű, és minimalista iskolai jegyeket eltüntették,

cserébe színes, vidám és kreatív környezetet teremtettek az egykoron hideg falak mögött.

Ha nem tudnánk a hátteret, talán eszünkbe sem jutna, hogy hosszú évekkel ezelőtt földrajz- vagy fizikaórákat tartottak ebben a fantaszikusan átalakított lakásban, amely hatalmas belmagassága, ablakai és szándékosan ottfelejtett téglafalai miatt inkább tűnik loftlakásnak, mint egykori osztályteremnek.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: www.hurford-salvi-carr.co.uk)

Itt a Roadster legújabb, negyedik száma!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom