Close
Soha nem tűnt még ilyen kellemesnek visszatérni az iskolába

Soha nem tűnt még ilyen kellemesnek visszatérni az iskolába

Londonban új értelmet nyert az iskola a második otthonunk kifejezés.

Clerkenwell városrészben járunk, ahol egy 19. században még iskolaként működő épületben alakítottak ki lakást. A Coffey építészeti iroda igyekezett minél több mindent (például a padlót és a hatalmas ablakokat) meghagyni az osztályterem eredeti karakteréből, hogy felhívja a figyelmet az egyébként gyönyörű történelmi épület finomságaira.

Kellemes, parkos környezetben, fák és szépen kidolgozott kertek társaságában találjuk az 1892-ben felhúzott épületet. Sokáig iskolaként használták, aztán az ezredforduló környékén már lakásként funkcionált, illetve kereskedelmi célokat is szolgált. Maga a kerület egyébként az angol főváros egyik legizgalmasabbja és legdivatosabbja, számos kortárs galéria, étterem és színház található arrafelé.

A tervezők a szűk és sötét félemelet megszüntetésével és a lépcső áthelyezésével tágasabb és világosabb helyiségeket álmodtak meg az egyik saroktoronyban. A bútorok egy része világos tölgyfából készült, a falak mögé tárolókat, a tolóajtók mögé pedig hálószobát rejtettek. Az emeletre fenyőfából összerakott masszív lépcső vezet fel, ahol aztán egy kisebb tanulószobát is kiakítottak az egyik háló mellett.

Összesen két hálószobát, egy elbűvölő konyhát (ami lényegében a nappali is), két fürdőszobát és két kisebb szobát rendeztek be, de ami talán a legjobb, hogy a klasszikusan rideg, egyszerű, és minimalista iskolai jegyeket eltüntették,

cserébe színes, vidám és kreatív környezetet teremtettek az egykoron hideg falak mögött.

Ha nem tudnánk a hátteret, talán eszünkbe sem jutna, hogy hosszú évekkel ezelőtt földrajz- vagy fizikaórákat tartottak ebben a fantaszikusan átalakított lakásban, amely hatalmas belmagassága, ablakai és szándékosan ottfelejtett téglafalai miatt inkább tűnik loftlakásnak, mint egykori osztályteremnek.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: www.hurford-salvi-carr.co.uk)

otthon | átalakítás | épület | iskola | lakás

FOLYTASD EZZEL

Egészen megdöbbentő mértékben drágultak a használt budapesti garzonok: egy négyzetmétert már alig lehet kapni egymillió alatt

Ez történik, ha a világ legjobb pezsgőmárkája pop-up szállodát nyit

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom