Close
Londonnak is lesz egy saját High Line-ja, jó pénzért meg is tervezheted

Londonnak is lesz egy saját High Line-ja, jó pénzért meg is tervezheted

Kreatív dizájnerek, figyelem!

New York egyik kedvelt szpotja a 2009-ben átadott High Line, egy elhagyatott magasvasúton épített park Manhattan nyugati felében. Az utcaszint felett elnyúló, 2,33 kilométer hosszú parkot a West Side Line pályája mentén alakították ki Chelsea-ben.

Londonban is hasonló koncepció mentén terveznek átalakítani egy vasúti viaduktot, amely Camden Townt és a Kings Cross állomást fogja összekapcsolni. Az új park nemcsak szép, hanem lokációjának köszönhetően hasznos is lesz, mivel egy kényelmes, tízperces sétával meg lehet tenni a két állomás közti távolságot. Richard Lily, a Camden Highline elnöke úgy nyilatkozott, hogy a parkra most nagyobb szükség van, mint valaha.

A tervek szerint egy 1,2 kilométer hosszú sétányt alakítanak ki nyolc méterrel a talajszint fölött.

A projekt legizgalmasabb részeként a Camden Highline összefogott a Colander Associatesszel, egy tervezőknek és mérnököknek szóló üzletfejlesztési oldallal, hogy összetrombitáljon egy kis csapatot a tényleges zöldterület megtervezéséhez. A pályázat lakóhelytől, nemzetiségtől és szakmai tapasztalattól függetlenül mindenki számára nyitott.

A közösségi térként is funkcionáló leendő parknak nem csupán gyönyörűnek kell lennie sok-sok zölddel és színpompás virággal, hanem helyet kell biztosítani az ülőalkalmatosságoknak, a művészeti installációknak, kávézóknak és a karitatív tevékenységekre alkalmas helyiségeknek is. A győztes tervezőcsapat tízezer fontot (nagyjából négymillió forintot) kap.

A pályázat beadási határideje október 7., további részletek errefelé találhatóak.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Unsplash, Pixabay)

Itt a Roadster legújabb, negyedik száma!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom