Close
Londonnak is lesz egy saját High Line-ja, jó pénzért meg is tervezheted

Londonnak is lesz egy saját High Line-ja, jó pénzért meg is tervezheted

Kreatív dizájnerek, figyelem!

New York egyik kedvelt szpotja a 2009-ben átadott High Line, egy elhagyatott magasvasúton épített park Manhattan nyugati felében. Az utcaszint felett elnyúló, 2,33 kilométer hosszú parkot a West Side Line pályája mentén alakították ki Chelsea-ben.

Londonban is hasonló koncepció mentén terveznek átalakítani egy vasúti viaduktot, amely Camden Townt és a Kings Cross állomást fogja összekapcsolni. Az új park nemcsak szép, hanem lokációjának köszönhetően hasznos is lesz, mivel egy kényelmes, tízperces sétával meg lehet tenni a két állomás közti távolságot. Richard Lily, a Camden Highline elnöke úgy nyilatkozott, hogy a parkra most nagyobb szükség van, mint valaha.

A tervek szerint egy 1,2 kilométer hosszú sétányt alakítanak ki nyolc méterrel a talajszint fölött.

A projekt legizgalmasabb részeként a Camden Highline összefogott a Colander Associatesszel, egy tervezőknek és mérnököknek szóló üzletfejlesztési oldallal, hogy összetrombitáljon egy kis csapatot a tényleges zöldterület megtervezéséhez. A pályázat lakóhelytől, nemzetiségtől és szakmai tapasztalattól függetlenül mindenki számára nyitott.

A közösségi térként is funkcionáló leendő parknak nem csupán gyönyörűnek kell lennie sok-sok zölddel és színpompás virággal, hanem helyet kell biztosítani az ülőalkalmatosságoknak, a művészeti installációknak, kávézóknak és a karitatív tevékenységekre alkalmas helyiségeknek is. A győztes tervezőcsapat tízezer fontot (nagyjából négymillió forintot) kap.

A pályázat beadási határideje október 7., további részletek errefelé találhatóak.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Unsplash, Pixabay)

tervezés | high line | new york | díj | projekt

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Mintha csak a táj emelte volna ki magából ezt a meseszép mexikói kőházat

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram