Close
Londonnak is lesz egy saját High Line-ja, jó pénzért meg is tervezheted

Londonnak is lesz egy saját High Line-ja, jó pénzért meg is tervezheted

Kreatív dizájnerek, figyelem!

New York egyik kedvelt szpotja a 2009-ben átadott High Line, egy elhagyatott magasvasúton épített park Manhattan nyugati felében. Az utcaszint felett elnyúló, 2,33 kilométer hosszú parkot a West Side Line pályája mentén alakították ki Chelsea-ben.

Londonban is hasonló koncepció mentén terveznek átalakítani egy vasúti viaduktot, amely Camden Townt és a Kings Cross állomást fogja összekapcsolni. Az új park nemcsak szép, hanem lokációjának köszönhetően hasznos is lesz, mivel egy kényelmes, tízperces sétával meg lehet tenni a két állomás közti távolságot. Richard Lily, a Camden Highline elnöke úgy nyilatkozott, hogy a parkra most nagyobb szükség van, mint valaha.

A tervek szerint egy 1,2 kilométer hosszú sétányt alakítanak ki nyolc méterrel a talajszint fölött.

A projekt legizgalmasabb részeként a Camden Highline összefogott a Colander Associatesszel, egy tervezőknek és mérnököknek szóló üzletfejlesztési oldallal, hogy összetrombitáljon egy kis csapatot a tényleges zöldterület megtervezéséhez. A pályázat lakóhelytől, nemzetiségtől és szakmai tapasztalattól függetlenül mindenki számára nyitott.

A közösségi térként is funkcionáló leendő parknak nem csupán gyönyörűnek kell lennie sok-sok zölddel és színpompás virággal, hanem helyet kell biztosítani az ülőalkalmatosságoknak, a művészeti installációknak, kávézóknak és a karitatív tevékenységekre alkalmas helyiségeknek is. A győztes tervezőcsapat tízezer fontot (nagyjából négymillió forintot) kap.

A pályázat beadási határideje október 7., további részletek errefelé találhatóak.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Unsplash, Pixabay)

dizájn | díj | pályázat | new york | london

FOLYTASD EZZEL

Eláruljuk, miért nem érdemes kihagyni a szezon talán legizgalmasabb dizájneseményét

Brutális, mennyivel több pénz kell egy átlagos lakás megvásárlásához mint két éve

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram