Close
Krémes, hófehér, izgalmas és gyönyörű ez a ház

Krémes, hófehér, izgalmas és gyönyörű ez a ház

Elegáns otthon egyenesen Long Islandről.

Athena Calderone egy New York-i dizájner és belsőépítész, aki saját otthonát újította meg Amagansettben, Long Islanden. A ház maga az ötvenes években épült, Calderone 2009-ben vásárolta meg, az enteriőr teljes megújulása pedig egy évtizeddel később történt. A pasztelles és világos színpalettát felvonultató, új arculatban csodásan egyesülnek a kortárs és a vintázs elemek, a gipszvakolat pedig egyedien szép, krémes hátteret ad mindehhez.

A rengeteg, eredeti vintázs dizájnbútor mellett érdekes és merész választás, hogy a konyhában saját maga által meghekkelt IKEA-bútorokból alakított ki tárolót a dizájner, melyet sápadtzöldre festett. A tervező szerint

a dizájnban mindig az egyensúlyra kell törekedni, a jin és jangra. Arra, hogy egyszerre tudjunk felemelni, és a felemelést egyensúlyba hozni.

A szuper bútorok között kifejezetten szeretjük a spanyol rattanszékeket a hetvenes évekből, a dekoratív lámpát, a márvány konyhapultot, a parasztházból elhozott asztalt, a hatvanas években Olaszországban készült, gesztenyefa és bőr Sapporo székeket, és a kortárs elemeket, például a tervező egyik szobrász barátja által készített fehér lámpát.

Minden szeglete tökéletes lett; ha az embert barátjáról ismerjük meg és a tervezőt az otthonáról, akkor nagyon szimpatikus ajánlólevél ez a New York-i hölgyről.

(Fotók: Nicole Franzen) 

ház | long island

FOLYTASD EZZEL

A világ egyik legrangosabb építészeti fődíját nyerte el a Magyar Zene Háza

Megtaláltuk az üzletet, ahol életed kanapéját tervezheted meg megengedhető áron

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram