Close
Mi is segíthetünk a segítőkutyáknak most szombaton a Városligetben

Mi is segíthetünk a segítőkutyáknak most szombaton a Városligetben

A Vakvezető kutyák világnapján a Városligetben a legnagyobb hazai jótékonysági sétát szervezi meg a Dorko. A kezdeményezés célja, hogy minden magyar vak ember mellett legyen egy segítőkutya.

A Dorko nemcsak negyedik éve hívja fel a figyelmet a segítőkutyák és kiképzőik fontosságára, hanem idén meg is szervezi a legnagyobb hazai jótékonysági sétát Loyalty is Royalty néven, amelyhez április 27-én, szombaton 14 órától lehet csatlakozni a Városligetben.

Az érdeklődők a vakvezető kutyák és kiképzőik mellett számos neves sportolóval és hazai zenészekkel is találkozhatnak, hiszen a kezdeményezés mellé többek között olyan támogatók álltak, mint a Halott Pénz csapata, Dukai Regina, Deniz, Fodor Rajmund, Lipcsei Betta, Juhász Roland, Nagy László, Ungvári Miklós, Kucsera Gábor vagy Fenyvesi Zoltán.

Nagy örömünkre szolgál, hogy már ennyien csatlakoztak a Loyalty is Royalty kampányhoz. Negyedik éve igyekszünk segíteni az MVGYOSZ (Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége – a szerk.) kutyaiskoláját, idén viszont egy új aktivitással készülünk, ami reményeink szerint sok embert megmozgat majd, és hozzájárul, hogy teljesítsük célkitűzésünket, miszerint minden magyarországi vak ember mellé kerülhessen segítőkutya” – nyilatkozta Kiss Ramóna, a Dorko kreatívigazgatója.

A Városligetben felállított ideiglenes DRK pontban levásárolható támogatói vouchert válthatnak ki a résztvevők, és ezáltal hozzájárulhatnak egy újabb vakvezető kutya beidomításához. A szervezők minden kutyabarátot és négylábút szeretettel várnak a rendezvényre!

Ez is érdekelhet:

 

Close