Close
Így kötik össze Olaszországban a síelést a kultúrával

Így kötik össze Olaszországban a síelést a kultúrával

A hét múzeuma nálunk. Két napja nyitottak.

Dél-Tirolban, a Dolomitok csúcsai között bújuk meg a Lumen múzeum. Ez a hegyi fotográfiával foglalkozó intézmény 2275 méter magasan fekszik a Kronplatz hegy tetején.

A kiállításoknak egy közös motívuma lesz, ez pedig a hegy. Nem a Kronplatz, nem a Dolomitok, az Alpok, vagy a Himalája, hanem a hegység, mint fizikai képződmény, és mint metafora.

És ha megnéztük a tárlatokat, és lazítottunk egyet a kávézóban, ahonnan remek kilátás élvezhető, síelhetünk Kronplatz 119 kilométernyi sípályáján. Tudnak ezek az olaszok!

Felnőtteknek 17 euró a belépő, 25 év alattiaknak és 65 év felettieknek 12 euró.

fotográfia | dolomitok | olaszország | lumen museum

FOLYTASD EZZEL

Egy hónapon át tartó fesztivállá alakul az ünnepi időszak Budapest impozáns luxusszállodájában

Zenei klub New York-i mintára – Csodás adventi programokkal vár a Café Liszt

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram