Close
Így kötik össze Olaszországban a síelést a kultúrával

Így kötik össze Olaszországban a síelést a kultúrával

A hét múzeuma nálunk. Két napja nyitottak.

Dél-Tirolban, a Dolomitok csúcsai között bújuk meg a Lumen múzeum. Ez a hegyi fotográfiával foglalkozó intézmény 2275 méter magasan fekszik a Kronplatz hegy tetején.

A kiállításoknak egy közös motívuma lesz, ez pedig a hegy. Nem a Kronplatz, nem a Dolomitok, az Alpok, vagy a Himalája, hanem a hegység, mint fizikai képződmény, és mint metafora.

És ha megnéztük a tárlatokat, és lazítottunk egyet a kávézóban, ahonnan remek kilátás élvezhető, síelhetünk Kronplatz 119 kilométernyi sípályáján. Tudnak ezek az olaszok!

Felnőtteknek 17 euró a belépő, 25 év alattiaknak és 65 év felettieknek 12 euró.

dolomitok | fotográfia | lumen museum | olaszország

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram