Close
Ezekben a városokban találni a legtöbb luxust

Ezekben a városokban találni a legtöbb luxust

Ha egy utazásnál a csúcséttermek, a luxusszállodák és a trendi üzletek számítanak leginkább, akkor ezeket a városokat érdemes célba venni.

A Money.co.uk által készített friss kutatásból kiderül, melyek azok a városok, ahol a legtöbb luxus jut egy négyzetkilométerre. Hogy ezt megállapítsa, a pénzügyekkel foglalkozó weboldal megvizsgálta a városokban található csúcskategóriás helyszínek számát, beleértve az éttermeket, az ötcsillagos szállodákat és a dizájnerboltokat, majd az eredményt összevetette a város méretével.

Némileg meglepő módon Párizs végzett az első helyen az egy négyzetkilométerre jutó legtöbb luxushellyel, de a francia főváros úgy is nyert, ha csak a luxushelyszínek számát nézzük.

“Összesen 427 Michelin-csillagos éttermével, 108 dizájnerüzletével és 95 ötcsillagos minősítésű szállodájával Franciaország fővárosa viszi el a koronát a világ legluxusabb városaként. A fény városa néven (is) ismert Párizs tökéletes hely egy pazar kiruccanáshoz, több Cartier-üzlettel (összesen huszonnéggyel) és több Michelin-csillagos étteremmel büszkélkedhet, mint bármely más város a világon” – mondta az oldal egyik munkatársa.

A thaiföldi Phuket többek között negyvennyolc Michelin-csillagos étteremnek köszönhetően befutott a második helyre, míg az egy négyzetkilométerre jutó tizenegy luxuséttermének hála a belgiumi Brüsszel lett a harmadik.

Negyedikként zárt Genf, ahol négyzetkilométerenként kilenc ötcsillagos hot spot található.

A legjobb ötbe befért az ikonikus filmfesztivál otthona, Cannes is, amely előszeretettel vonzza Hollywood A listás hírességeit.

A top tízben harmadik francia városként Lyon szerepel (hatodik lett), melyet az írországi Kilkenny, a görögországi Athén és az indiai Új-Delhi követ, az első tízet a horvátországi Dubrovnik zárja. A teljes listát, a tanulmány elkészítésének módját és az egyes úti célokról szóló további információkat itt lehet böngészni.

Párizs vezeti egyébként a leginkább túlértékelt nagyvárosok listáját is – derül ki a poggyászkirály Radical Storage legújabb tanulmányából. Stockholm az a város, melyben a legpozitívabban csalódtak a látogatók, Fokvárost tartják a legszebbnek, a legkiemelkedőbb látnivalók pedig Londonban találhatók.

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Getty Images)

luxus | top10 | világ | nagyváros | ranglista

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram