Close
Mágikus homokdűne táplálja az olasz tengerpartok legkúlabb fesztiválját

Mágikus homokdűne táplálja az olasz tengerpartok legkúlabb fesztiválját

Három éve fedeztük fel magunknak a ravennai tengerparton működő Hana Bit, és igazi szerelem volt az első látásra. Egyedi koncepció, különleges atmoszféra, remek konyha, indie rock, boszorkányosan jó purista koktélok, craft sörök és persze a tenger, no meg a tenger illata – így, egyetlen érzésbe gyúrva olyan jellegű csábítás, ami ellen felesleges küzdeni.

A Hana Bin egész nyáron két-három esténként olasz és nemzetközi zenekarok lépnek, szóval olyan, mint egy négy hónapra elnyújtott mini-Sziget fesztivál, csak sokkal élvezhetőbb.

A szezonindító eseményük, a Beaches Brew fesztivál nem csak Ravennát mozgatja meg, hanem jönnek ide a környékről, a legközelebbi nagyvárosból, Bolognából, sőt még a közelinek egyáltalán nem mondható Milánóból is. Ilyenkor négy napon át két helyszínen egymást érik a koncertek, a vájb pedig olyan, mint sehol máshol.

Amikor a főszervezővel, Chris Angiolinival beszélgettünk a Hana Biről egy pohár Brewdoggal a kezünkben, úgy nyilatkozott, hogy a különleges atmoszféra titkában ő sem biztos, de ha mondani kellene valamit, akkor talán a strand melletti, mágikus energiákat sugárzó homokdűne lehet az oka.

Ez is érdekelhet:

Egy különleges hely a Côte d’Azur-ön, amiről keveset hallani – Roadster

A Côte d’Azur egyike a világ azon kevés pontjainak, ahol az ember percentként tízszer találja szembe magát képernyővédőnek is beillő tájképekkel. A francia Riviérának megvannak a maga szupersztárjai, a Cannes-ok, Monaco-k, Nizzák, St. Tropez-k, de ott vannak azok a relatíve ismeretlen kisvárosok, amelyek nem annyira csillogóak, de mégis tele vannak felfedezetlen kincsekkel.

Close