Close
Rengeteg érmet bezsebeltek a magyar borok a Decanter World Wine Awardson

Rengeteg érmet bezsebeltek a magyar borok a Decanter World Wine Awardson

Mindehhez több mint tizenhatezer tételt kóstoltak a borászok, szóval bőven van miért gratulálni!

Eredményesen szerepeltek a magyar, elsősorban a tokaji borászatok a világ egyik legrangosabb borversenye, a Decanter World Wine Awards (DWWA) idei kiírásában, melyről

egy Best in Show, öt platina- és tizenkét aranyérmet hoztak el.

A nemzetközi borversenyre idén ötvenhat országból érkeztek nevezések. A DWWA zsűrijében dolgozó 116 borszakértő (köztük harminchét Master of Wine és kilenc Master Sommelier) 16 518 tételt kóstolt Londonban egy teljes hónapon át. A borokat a megszokott, százpontos skálán értékelték; a legjobb magyar borok ezúttal kilencvenhét pontot értek el, közölte az MTI-vel kedden a sárospataki Harsányi Pincészet.

A magyar borok a tavalyi három platina- és hét aranyérmet magasan felülmúlták, idén ugyanis egy Best in Show, öt platina és tizenkét arany minősítést hoztak el a magyarországi borászatok. A legmagasabb pontszámot elért hat bor (öt aszú és egy édes szamorodni) a Tokaj-Hegyaljai borvidékről érkezett.

A fehérborok között a tokaji Juliet Victor 2017-es édes szamorodnija Best in Show minősítést szerzett. Platinadíjat is öt tokaji borászat nyert: a Barta pince 2016-os hatputtonyos Öreg Király Dűlő aszújával, a Dobogó Pincészet 2013-as hatputtonyos aszújával, a Harsányi Pincészet 2016-os hatputtonyos aszújával, a Kern Bor és Pezsgőház 2014-es ötputtonyos aszújával, a Sauska Pincészet pedig 2017-es ötputtonyos aszújával.

A legjobb magyar vörösek idén Villányból érkeztek a DWWA-ra: Maul Zsolt 2018-as Creator kékfrankosával, valamint 2017-es Dávid cuvée-jével nyert arany minősítést. Aranyérmet nyert még a tokaji Carpinus 2016-os hatputtonyos aszúja, a tokaji Chateau Dereszla 2016-os ötputtonyosa, valamint 2010-es hatputtonyos aszúja, a tokaji Disznókő 2017-es “1413” szamorodnija, a Grand Tokaj Zrt. 2013-as hatputtonyos aszúja, a tokaji Gróf Degenfeld 2016-os ötputtonyos aszúja, a Harsányi Pincészet 2017-es Kútpatka száraz furmintja, a tokaji Holdvölgy 2016-os Culture hatputtonyos aszúja, a Juliet Victor 2016-os Bomboly száraz furmintja, továbbá a badacsonyi Varga Pincészet 2010-es Olaszrizling Jégbora.

Ezennel virtuálisan is koccintunk a győztesekre!

Ez is érdekelhet:

(Forrás: MTI) 

FOLYTASD EZZEL
Ez történik, ha egy luxusszálloda, egy koktélbár és egy porcelánmanufaktúra közösen alkot
Már ezért a pezsgőért érdemes kilátogatni a 30. Budapest Borfesztiválra
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom