Close
Rengeteg érmet bezsebeltek a magyar borok a Decanter World Wine Awardson

Rengeteg érmet bezsebeltek a magyar borok a Decanter World Wine Awardson

Mindehhez több mint tizenhatezer tételt kóstoltak a borászok, szóval bőven van miért gratulálni!

Eredményesen szerepeltek a magyar, elsősorban a tokaji borászatok a világ egyik legrangosabb borversenye, a Decanter World Wine Awards (DWWA) idei kiírásában, melyről

egy Best in Show, öt platina- és tizenkét aranyérmet hoztak el.

A nemzetközi borversenyre idén ötvenhat országból érkeztek nevezések. A DWWA zsűrijében dolgozó 116 borszakértő (köztük harminchét Master of Wine és kilenc Master Sommelier) 16 518 tételt kóstolt Londonban egy teljes hónapon át. A borokat a megszokott, százpontos skálán értékelték; a legjobb magyar borok ezúttal kilencvenhét pontot értek el, közölte az MTI-vel kedden a sárospataki Harsányi Pincészet.

A magyar borok a tavalyi három platina- és hét aranyérmet magasan felülmúlták, idén ugyanis egy Best in Show, öt platina és tizenkét arany minősítést hoztak el a magyarországi borászatok. A legmagasabb pontszámot elért hat bor (öt aszú és egy édes szamorodni) a Tokaj-Hegyaljai borvidékről érkezett.

A fehérborok között a tokaji Juliet Victor 2017-es édes szamorodnija Best in Show minősítést szerzett. Platinadíjat is öt tokaji borászat nyert: a Barta pince 2016-os hatputtonyos Öreg Király Dűlő aszújával, a Dobogó Pincészet 2013-as hatputtonyos aszújával, a Harsányi Pincészet 2016-os hatputtonyos aszújával, a Kern Bor és Pezsgőház 2014-es ötputtonyos aszújával, a Sauska Pincészet pedig 2017-es ötputtonyos aszújával.

A legjobb magyar vörösek idén Villányból érkeztek a DWWA-ra: Maul Zsolt 2018-as Creator kékfrankosával, valamint 2017-es Dávid cuvée-jével nyert arany minősítést. Aranyérmet nyert még a tokaji Carpinus 2016-os hatputtonyos aszúja, a tokaji Chateau Dereszla 2016-os ötputtonyosa, valamint 2010-es hatputtonyos aszúja, a tokaji Disznókő 2017-es “1413” szamorodnija, a Grand Tokaj Zrt. 2013-as hatputtonyos aszúja, a tokaji Gróf Degenfeld 2016-os ötputtonyos aszúja, a Harsányi Pincészet 2017-es Kútpatka száraz furmintja, a tokaji Holdvölgy 2016-os Culture hatputtonyos aszúja, a Juliet Victor 2016-os Bomboly száraz furmintja, továbbá a badacsonyi Varga Pincészet 2010-es Olaszrizling Jégbora.

Ezennel virtuálisan is koccintunk a győztesekre!

Ez is érdekelhet:

(Forrás: MTI) 

tokaj | magyar bor | decanter wine award | verseny | tokaji

FOLYTASD EZZEL

Ezek a világ legjobb gasztrofesztiváljai

Kiderült, melyik a világ legjobb steakje

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram