Close
Csak a hétvégén tizenhatezer oltatlant küldtek karanténba Magyarország határán

Csak a hétvégén tizenhatezer oltatlant küldtek karanténba Magyarország határán

Többórás torlódás alakult ki a román határátkelőkön a hazalátogató vendégmunkások és a járványügyi intézkedések miatt, valamint rengeteg embert küldtek karanténba és a magyar-román határnál.

A román határrendészet hétfői közleménye szerint Magyarország felől több mint 110 ezren léptek be az országba vasárnap, ami 250 százalékos növekedést jelent a tavalyi év azonos (szombati) napjához képest. A román média szerint esetenként öt-hat órát is kellett várakozniuk a belépésre jelentkező utasoknak, sok esetben pedig a beoltatlanok hátráltatták a határátkelést, akik azon háborodtak fel, hogy szülőhazájukba karácsonyra hazatérve karanténba kell vonulniuk.

Alexandru Rafila egészségügyi miniszter arról számolt be, hogy

a hétvégén 16 ezer, Romániába belépő beoltatlan embert küldtek karanténba.

A tárcavezető ugyanakkor elfogadhatatlannak nevezte, hogy az érintettek a közegészségügyi hatóság (DSP) szolgálatot teljesítő alkalmazottain töltik ki mérgüket, szerinte ugyanis

az embereknek meg kell érteniük, hogy Romániába hazatérve is ugyanolyan szabályokat kell betartaniuk, mint azokban az országokban, ahol dolgoznak vagy amelyeket meglátogatnak az Európai Unióban.

A román határrendészet honlapján elérhető adatok szerint hétfőn délben már az ország egyetlen határátkelőjén sem haladta meg az egy órát a várakozási idő a belépő oldalon. A román média azonban a korábbi évek tapasztalatai szerint azt jósolta, hogy a hétvégi roham lecsengése után a karácsonyt megelőző 24-48 órában újabb torlódást okozhatnak a határátkelőkön a külföldön dolgozó román vendégmunkások.

(Forrás: MTI, fotók: Unsplash)

románia | magyarország | magyar | karantén | korona

FOLYTASD EZZEL

Egy uszoda megkérdezte a vendégeket, hogy hajlandók-e otthon zuhanyozni

Ennél halloweenibb hangulatú szállást keresve sem találnánk az Airbnb-n

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram