Close
Félti az orosz turistáit ez a magyar üdülőhely

Félti az orosz turistáit ez a magyar üdülőhely

Nemcsak az olaszoknak és a spanyoloknak fájó a légtérzár.

Az Oroszországgal szembeni szankciók és a háborús események most már komolyan érintik a turisztikai szolgáltatókat, valamint a különböző országokat – mondta Kiss Róbert Richard turisztikai szakértő, az InfoRádió Világszám című műsorának szerkesztő-műsorvezetője.

Mint elmondta, a komoly vásárlóerővel rendelkező orosz turisták az elmúlt tíz évben mind nagyobb és nagyobb számban érkeztek az Európai Unió városaiba. Hozzátette ugyanakkor, hogy a jelek szerint az Oroszországgal foglalkozó utazási irodák az orosz–ukrán háború kirobbanása után egyelőre nem mondták le az útjaikat, bízva abban, hogy az utakat meg lehet tartani, annál is inkább, mert a koronavírus-járvány idején meglehetősen sokáig zárva volt Oroszország.

A turisztikai szakértő beszélt arról is, hogy

közvetlenül a válságot megelőzően Magyarországon, ezen belül Budapesten is megnőtt az orosz turisták száma,

de ez általánosságban elmondható más európai és tengerentúli turistahelyekről is.

“Most, hogy jöttek a szankciók, nyilvánvalóan a repülős turizmus gyakorlatilag meg fog állni, hiszen az Európai Unió nem kívánja fogadni az orosz járatokat, ami komoly ‘vérveszteség’ lesz mindazon országoknak, amelyek esetében az orosz turizmus jelentős”
– fejtette ki a műsorvezető.

Elmondása alapján – a pandémiát megelőzően – a Budapestre érkező turisták esetében Oroszország az első tíz helyen szerepelt a küldőországok között, sőt, viszonylag jó helyezést foglalt el.

A magyar fürdővárosok, köztük például Hévíz turizmusát alapvetően határozták meg az orosz turisták.

Így nekünk is fájó a légtérzár, ahogyan az olasz és spanyol üdülőtelepüléseknek”

– fogalmazott a szakember.

Azt is kiemelte, jelen pillanatban kérdéses, hogy az Európai Unión kívüli kedvelt orosz úti célokat, mint például Törökországot hogyan érinti majd a kialakult válság, hozzátette ugyanakkor azt is, hogy a háborús helyzet miatt fokozódó bizonytalanság mind az utazókra, mind az utazási irodákra és az utazásszervezőkre negatív hatással van.

Az amerikai turisták például nemcsak oroszországi, de egyéb európai útjaikat is elkezdték lemondani.

(Forrás: infostart.hu, képek: Pixabay, Unsplash)

turisták | szankció | légtérzár | turizmus | oroszország

FOLYTASD EZZEL

A világ legszebb hegyeit egyszer az életben látni kell – Ezeket járd végig!

Ez a weboldal nagy segítség lehet, ha külföldre költöznél

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom